Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет подкрепи с пълно единодушие

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет подкрепи с пълно единодушие
Коментари Харесай

Районният съд в Провадия с нов председател

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет поддържа с цялостно единогласие Галя Алексиева за ръководител на Районен съд – Провадия в идващите пет години. Кандидатурата и́ беше подкрепена от всички районни съдии в Провадия. До взимане на решението тя беше арбитър в „ Гражданско поделение “ на Районен съд – Варна.

Съдия Алексиева има над 10 години юридически стаж като арбитър. Професионалната ѝ кариера стартира през 2013 година като „ младши арбитър “ в Окръжен съд – Варна, след което през 2015 година встъпва в длъжността „ арбитър “ в Районен съд – Варна. С решение на Висшия правосъден съвет е с сан „ арбитър в апелативен съд “.

По време на чуването пред Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет арбитър Алексиева уточни, че се кандидатира за ръководител на Районен съд – Провадия с разбиране, че с насъбраните опит, умения и познания може да се оправи с професионалните провокации пред управническата служба, да поеме отговорност и постави старания за реализиране на дейно и качествено правосъдие.

Членовете на съвета означиха притежавания от нея професионализъм и етични качества, задълбочена осведоменост за организацията на работа и проблемите в кадровата активност и сградния фонд на Районен съд - Провадия. Обърнато бе внимание на споделените от нея рационални хрумвания за развиване на институцията и поръчка за работа в екип, както и гласуваното ѝ доверие от колектива на съда.

РС- Провадия е едно от трите първоинстанционни съдилища във правосъдния регион на Окръжен съд - Варна. Осъществява правораздавателната си активност в три общини - Провадия, Ветрино и Дългопол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР