Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, образува дисциплинарно производство за

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, образува дисциплинарно производство за
Коментари Харесай

ВСС започва четвърто дисциплинарно производство срещу Петя Крънчева

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, образува дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на Петя Георгиева Крънчева-Тропчева - арбитър в Софийския областен съд за осъществени от нея дисциплинарни нарушавания.

Колегията е избрала посредством чоп дисциплинарен състав: Димитър Узунов - ръководител и докладчик, и членове Галина Карагьозова и Даниела Костова.

Дисциплинарното дело е формирано по предложение на Калоян Топалов - ръководител на Софийския градски съд.

Срещу арбитър Крънчева-Тропчева са формирани още три дисциплинарни производства по предложение на ръководителя на Софийски градски съд и на Инспектората към Висш съдебен съвет.

 Висш съдебен съвет образува производства против 8 съдии, измежду които и Петя Крънчева
Висш съдебен съвет образува производства против 8 съдии, измежду които и Петя Крънчева

Оспорват избора на Олга Керелска за член на Висш съдебен съвет

Припомняме, арбитър Крънчева бе един от тримата съдии , против които ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов изиска формиране на дисциплинарно произвеждане.

Припомняме, тримата са изготвяли Исканията за подслушване, които не са били направени от съдиите, а от заявителя и са дадени единствено за автограф . Искани са позволение и за дипломатически представителства, което е нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки и Виенската спогодба за консулските връзки.

Също по този начин, съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет приключи производството по дисциплинарно дело № 43/2015 година по разказа на Висш съдебен съвет, заради освобождението на Владимира Янева Янева-Манолева от заеманата служба " арбитър " в Софийски градски съд.

 Висш съдебен съвет уволни Владимира Янева
Висш съдебен съвет уволни Владимира Янева

През април получи условна присъда

Решението на Съдийската гилдия, с което Янева е освободена от служба е влезнало в действие на 5 явгуст. В администрацията на Висш съдебен съвет не е постъпвала тъжба от Владимира Янева срещу посоченото решение на Съдийската гилдия, както и не е получена информация за подадена тъжба пред Върховния административен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР