Съдийската колегия гласува от втория път смяната на заместник-председателя във

...
Съдийската колегия гласува от втория път смяната на заместник-председателя във
Коментари Харесай

Съдийската колегия гласува от втория път нов заместник на Върховния касационен съд

Съдийската гилдия гласоподава от втория път промяната на заместник-председателя във Върховния касационен съд и началник на гражданската гилдия. С решението си през днешния ден кадровиците освободиха от поста подалия оставка Красимир Влахов и назначиха Светла Димитрова.

До оставката на Влахов, която беше поискана от ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) още в края на 2017 година се стигна, откакто при започване на февруари съдийската гилдия неодобрява Лозан Панов и не почете предлагането му за освобождение на Влахов и назначението на нов заместител - Светла Димитрова.

Влахов отхвърли да напусне поста и изиска да се свика общо заседание на гражданските съдии, които да дадат оценка на неговата работа. Това се случи и Влахов получи позитивно отношение за работата си като ръководител. Мнозинството от магистратите тогава поддържаха номинацията на Светла Димитрова. Пред съдиите Влахов беше декларирал, че в случай че той стане спънка за назначението на новия ръководител на колегията, ще подаде оставка.

Не стана известно за какво Влахов не напусна след общото заседание, а изчака точката да влезе в дневния ред на съдийската гилдия.

Така се стигна до обстановка, при която Панов внесе предлагането за освобождение на Влахов и назначение на Светла Димитрова. Но не получи поддръжка от болшинството от колегията, които го упрекнаха за метода, по който е стимулирал настояването за оставка на Влахов.

След като колегията неодобрява Панов, Влахов подаде оставка, която през днешния ден беше гласувана от членовете на колегията. На негово място беше определена Светла Димитрова. Тя има 14 дни да встъпи като заместник-председател. Влахов, който преди девет години влезе във Върховен касационен съд непосредствено от районния съд ще се върне като магистрат от Върховен касационен съд.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР