Съдийката по делото срещу Миню Стайков и още 12 души,

...
Съдийката по делото срещу Миню Стайков и още 12 души,
Коментари Харесай

Скандал в съда заради делото на Миню Стайков, синът му отнесе тлъста глоба

Съдийката по делото против Миню Стайков и още 12 души, за източване на еврофондове, отхвърли да си направи отказ. Днес това желаеха няколко юристи на подсъдими след обвинявания към магистратката в пристрастност и предумишленост.

Съдия Вилислава Ангелова разгласи, че упреците към нея са несъстоятелни след дълго скрито заседание и след информации с медицинските документи, свързани със здравословното положение на Стайков.

В аргументацията й обаче имаше и пояснение за това, че възприемането на дадена позиция като иронична и подигравателна е симптом за съществуване на комплекси.

Това накара Стайко Стайков – бранител и наследник на Миню Стайков, да избухне против съдийката: Защо той е две години в пандиза? Само комплексари сте в тоя съд!

Стайко на няколко пъти изрази шумно своето неодобрение в правосъдната зала, което докара до предизвестие за глоба.

Близките му се опитваха да го успокоят, само че той продължаваше да нервничи: „ Нека ме глобят “.

Младият мъж апострофира съдийката, като подмятна, че справедливо е имало неуважително отношение към нея в предходни съвещания, както и че евентуално тя към този момент е подготвена с присъдата.

В късния следобяд Вилислава Ангелова оповестила желанието си да продължи да разпитва очевидци и да отсрочи гледането на мярката на Миню Стайков за различен ден.

В последна сметка това е било предотвратено, само че след бурна реакция на сина на подсъдимия, което обаче довело до изгонването му от залата и до санкция от 1000 лева

Адвокат Анна Попова ненапълно оправда младия мъж.

„ Изпусна си нервите, което е безусловно разумно, тъй като въпреки всичко вижда татко си на инвалиден стол. Миню Стайков не се усещаше добре, откакто бе през целия ден на това правосъдно съвещание “, сподели адв. Попова.

Днес бяха разпитани трима очевидци. Любопитното е, че измежду тях бяха евродепутатът от Движение за права и свободи Атидже Алиева-Вели, както и заместник-министърът на земеделието Лозана Василева.

Причината е, че те са били заместител изпълнителни шефове на Държавен фонд „ Земеделие “ по времето, когато съгласно прокуратурата са източвани средства през компании, свързани с Миню Стайков.

Алиева и Василева обясниха какви са процедурите по разпределяне на средства по съответните стратегии, без да навлизат в особена конкретика. Двете споделиха, че не познават Миню Стайков, а единствено подсъдимите, които са били чиновници на фонда.

Мярката на Стайков пък се отсрочва, само че въпреки всичко с дребна победа за отбраната.

Съдебният състав от Специализирания углавен съд (СНС) е назначил лекарска комисия, която да се запознае с документите по делото, касаещи здравословното положение на подсъдимия, да дефинира какъв е статусът му към сегашния миг, от какво се нуждае и дали има учредения за здравна експертиза.

Миню Стайков бе задържан преди повече от две години, като повода тогава бе друга - следствие за контрабандно произвеждане на цигари в Карнобат, което към сегашния миг още е на стадий досъдебно произвеждане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР