Съдията по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов е

...
Съдията по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Адвокатът на Петков по жалбата му срещу Борисов е бивш колега на съдийката по делотo

Съдията по делото на Кирил Петков против Бойко Борисов е някогашен сътрудник на юриста на съпредседателя на Политическа партия.

Адвокат Стоян Димитров Мадин е освободен като арбитър в СРС през 2019 година. От там са околните му връзки със съдията по делото - Веселина Иванова Няголова. Преди това и двамата са били младши прокурори. Странното е, че юристът на Петков не е изискал отказ на съдийката заради тези аргументи.

СРС е приел за взаимно разглеждане гражданския иск на Петков за 10 000 лева за породени неимуществени вреди. Искът е непълен като цялостният размер на претендираните вреди от Петков са за половин милион лв., твърди " Епицентър ".

Припомняме, Кирил Петков съди Бойко Борисов за клюка. Жалбата, подадена през август 2022, е поради думите на водача на ГЕРБ, че Кирил Петков дружно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа. Жалбата на Петков е 60 страници.

За клюка може да се води гражданско или наказателно дело от частен темперамент - в него не взе участие прокурор, а тъжителят е обвинител. Гражданските каузи с искове за над 25 000 лева обаче се гледат от Софийския градски съд, а не от районния, където Петков е внесъл документи.

Адвокатът на Борисов - Менко Менков разкри, че таксата, платена от съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ е 12 лв.. Ако искът беше за 500 000 лева би трябвало платената такса да е 20 000 лева и делото да се гледа в Градския, а не в Районния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР