Съдията от спецсъда Андон Миталов засега няма да бъде дисциплинарно

...
Съдията от спецсъда Андон Миталов засега няма да бъде дисциплинарно
Коментари Харесай

Андон Миталов засега няма да бъде уволнен

Съдията от спецсъда Андон Миталов към този момент няма да бъде дисциплинарно уволнен. Това реши единомислещо съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет. Миталов беше глобен от Вашингтон за корупция и получи възбрана да влиза в Съединени американски щати.

С 12 гласа "за " съдийската гилдия на Висш съдебен съвет одобри единствено за сведение предлагането на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождение на магистрата. Беше решено Кирилов в 7-дневен период да изясни от кое място и по кое време е научил за нарушаванията на Миталов. Освен това би трябвало да даде доказателства по какъв начин магистратът е уронил престижа на правосъдната власт.

"За това, че престижът на правосъдната власт е накърнен, аз считам, че доказателствата са обществено налични, публично известни и няма потребност от тяхното категорично доказване. Предложих го на сътрудниците от съдийската гилдия. Ако тези условия са им незнайни, ще потвърдя и тази група условия ", уточни Кирилов.

Според него изказването на Държавния департамент на Съединени американски щати е основано на юридически факт. "Не очаквайте пояснения от мен, изказванията би трябвало да бъдат разследвани. Българското правораздаване не би трябвало да бъде безучастно ", акцентира министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР