Съдията от Окръжен съд-Стара Загора Таня Гьонева, която пусна с

...
Съдията от Окръжен съд-Стара Загора Таня Гьонева, която пусна с
Коментари Харесай

Нереално: Съдия Гьонева отсече, че за средна телесна повреда трябва да има опасност за живота

Съдията от Окръжен съд-Стара Загора Таня Гьонева, която пусна с мярка парична гаранция насилникът на 18 годишното момиче, получило 400 шева след бруталното нахлуване в дома й, се оправда на брифинг, че с цел да одобри, че има междинна телесна щета е трябвало да има заплаха за живота на потърпевшата.

" Заключението на съдебно-медицинската експертиза открива пострадвания, които настрана и в цялост показват разстройства на здравето, само че не заплаха за живота. Затова колкото и да звучи стряскащо за обществеността, само че законодателят го разпознава като лека телесна щета ", уточни Гьонева. Съдийката комфортно пропусна обстоятелството, че нападателят има и други прегрешения, а до края на юни е бил в пробация. Нападението и обезобразяването на момичето са станали на 26 юни.

Председателят на съда Красимир Георгиев, арбитър Тонев, ръководител на състава, постановил правосъдния акт и арбитър Гьонева, докладчик по делото дадоха брифинг за случая с обезобразеното момиче.
" Аз съм уверен, че правосъдният състав, който е тричленен и единомислещо е подписал правосъдния акт, е решил доказателствата по делото и е постановил съответния правосъден акт, който съгласно мен е закономерен. Той е в унисон с настояването на представителя на Окръжната прокуратура ", посочи ръководителят на съда Красимир Георгиев.

От своя страна арбитър Гьонева заключи, че доказателствата по делото не са подплатили настояванията за междинна телесна щета.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР