Съдия от Уисконсин разрешава гражданско дело срещу фалшиви избиратели на Тръмп да продължи

...
МАДИСЪН, Уисконсин (АП) — Съдия от Уисконсин разреши в четвъртък
Коментари Харесай

МАДИСЪН, Уисконсин (АП) — Съдия от Уисконсин разреши в четвъртък гражданско дело, заведено срещу 10 фалшиви избиратели на бившия президент Доналд Тръмп и двама от неговите адвокати продължи, отхвърляйки хода за прекратяване на делото.

Делото се придвижва в Уисконсин, след като главният прокурор на Мичиган повдигна обвинения в престъпление на 18 юли срещу 16 републиканци, които са действали като фалшиви избиратели за Тръмп, обвинявайки ги в подаване на фалшиви сертификати, които потвърждават, че са законни избиратели въпреки победата на Джо Байдън в щата.

Фалшивият избирателен план беше централен за федералното обвинение, повдигнато срещу Тръмп по-рано този месец, което твърди, че се е опитал да отмени резултатите от изборите през 2020 г. Федералните прокурори казаха, че схемата е тръгнала от Уисконсин.

Генералният прокурор на Демократическата партия на Уисконсин Джош Каул сигнализира, че разчита на федералните следователи да проучат случилото се в Уисконсин, като същевременно не изключва щатско разследване.

Висящият граждански иск, заведен от двама избиратели от Демократическата партия и един гласоподавател, иска 2,4 милиона долара от фалшивите избиратели на Републиканската партия и двама от адвокатите на Тръмп, като се твърди, че са част от заговор на Тръмп и неговите съюзници да отменят загубата му в президентската надпревара през 2020 г. Той също така се стреми да дисквалифицира републиканците да бъдат някога отново избрани.

Изпълнителният директор на Републиканската партия в Уисконсин Марк Джеферсън каза в изявление, че е убеден, че „ще се окаже неуспешно“.

Той повтори твърдението на фалшивите избиратели, че те действат като „алтернативен списък“, за да „запазят текуща правна стратегия“. Републиканците от Уисконсин не са били уведомени за никаква друга цел „и не биха одобрили друга употреба“, каза Джеферсън.

Скот Томпсън, един от адвокатите, завел делото, каза, че е доволен от заповедта, ще позволи на адвокатите да „напълно разследват и представят нашия случай в съда“.

„Нашата демокрация има значение“, каза Томпсън. „Така че трябва да потърсим отговорност за тези, които се опитват да го подкопаят.“

Историята продължава

Съдията от окръг Дейн Франк Ремингтън е насрочил делото да премине към съдебен процес през септември 2024 г., два месеца преди президентски избори.

Фалшиви избиратели се срещнаха в Уисконсин, Мичиган и пет други щата на бойното поле, където Тръмп беше победен през 2020 г. и подписаха сертификати, в които невярно се посочва, че Тръмп е спечелил техните щати, а не Байдън. Фалшивите сертификати бяха пренебрегнати, но опитът беше обект на разследване, включително от комисията на Камарата, която разследва бунта на 6 януари в Капитолия на САЩ.

Републиканците, участвали в Уисконсин, казаха, че се опитват да запазят Правната репутация на Тръмп в случай, че съдилищата отменят поражението му.

Избирателите са хора, назначени да представляват избирателите на президентските избори. Победителят в народния вот във всеки щат определя избирателите на коя партия да бъдат изпратени в Избирателната колегия, която се събира през декември след изборите, за да удостовери резултата.

Демократите, които заведоха делото в Уисконсин, се представляват от Базираната в Медисън адвокатска кантора Law Forward и Института за конституционно застъпничество и защита към Правния център на университета в Джорджтаун.

През май Remington също възобнови жалба, подадена от Law Forward срещу фалшивите избиратели, подадена до изборите в Уисконсин комисия. Тази жалба изисква санкции срещу фалшивите избиратели.

В това решение Ремингтън каза, че жалбата трябва да бъде изслушана отново, тъй като комисар, който е разгледал жалбата последния път, е трябвало да се оттегли. Този еврокомисар, Робърт Спиндел, също е служил като фалшив избирател и е един от ответниците в делото за обезщетение.

Президентът Джо Байдън спечели Уисконсин с близо 21 000 гласа, резултат, който издържа на повторно преброяване, ръководени разследвания, безпартиен одит и множество съдебни дела.

Бяха представени фалшиви сертификати от избирателната колегия, обявяващи Тръмп за победител в Уисконсин, Мичиган, Аризона, Джорджия, Мичиган, Ню Мексико, Невада и Пенсилвания.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР