Съдия от Ню Йорк заяви, че ще отмени решението си,

...
Съдия от Ню Йорк заяви, че ще отмени решението си,
Коментари Харесай

Съдия от Ню Йорк готов да отмени решението си за Тръмп, с което го призна за виновен в неуважение на съда

Съдия от Ню Йорк съобщи, че ще анулира решението си, с което признава експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за отговорен в пренебрежение към съда, в случай че експрезидентът извърши условия, в това число да заплати санкциите от 110 000 $, натрупали се заради закъснение да отговори на призовка, издадена по отношение на гражданско дело, съобщи Асошиейтед прес.

Съдия Артър Енгорън съобщи, че ще анулира решението си, в случай че до 20 май Тръмп даде спомагателни документи, описващи положените старания за търсене на поисканите от съда документи и обясняващи политиката за съхранението им, прилагана от експрезидента и неговата компания.

На 25 април Енгорън призна Тръмп за отговорен в пренебрежение към съда и му наложи санкция от 10 000 $ дневно, тъй като не даде документите, поискани от основния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс като част от отдавнашно следствие на бизнеспрактиките на експрезидента. Тя съобщи, че е разкрила доказателства, че компанията на Тръмп е показала неправилни данни за цената на недвижими активи в продължение на повече от десетилетия.

Тръмп отхвърля обвиняванията, като назова следствието на Джеймс " расистко " и " лов на вещици ", пропомня АП. Според негови юристи тя употребява гражданското си следствие, с цел да получи информация, която да употребява по-късно при редом наказателно следствие, водено основния прокурор на Манхатън.

На 17 февруари съдът реши, че Тръмп би трябвало да отговори под клетва на въпроси, свързани с следствието. Той желае да избегне срещата със следователите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР