Съдия Мирослава Тодорова © Капитал В деня, в който Съдийската

...
Съдия Мирослава Тодорова © Капитал В деня, в който Съдийската
Коментари Харесай

Съдебният инспекторат "изтече" лични данни на съдия Мирослава Тодорова и семейство ѝ

Съдия Мирослава Тодорова

© Капитал В деня, в който Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) преднамерено намали атестационната оценка на съдията от Софийски градски съд (СГС) Мирослава Тодорова, правосъдният инспекторат разгласява персоналните данни на съдийката и тези на нейното семейство - ЕГН, данни от персонална карта, адрес и мобилен телефон.
Ръководената от Теодора Точкова институция е разгласила още ЕГН и три имена на брачна половинка на Тодорова и малолетното ѝ дете.
Законът за правосъдната власт категорично показва, че декларациите се разгласяват на страницата на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) " при съблюдаване на условията за отбрана на персоналните данни ".
Илюстрация
Публикуваните от ИВСС персонални данни.

Увеличаване

Публикуваните от ИВСС персонални данни.

Автор: Капитал Смаляване

В случая е малко евентуално да става дума за инцидентен теч, защото в името на файла с декларацията ѝ - с изключение на трите и имена, е записано и " NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII ".

Подобна отметка може да значи две неща - " не се чисти ",в смисъл, че персоналните данни не могат да се изчистят заради професионална непросветеност, или " не се чисти " в смисъл, че данните от декларацията на арбитър Тодорова не би трябвало да се отстраняват. И при двете хипотези в ИВСС би трябвало да са били наясно, че декларацията ще бъде оповестена с персоналните данни.
Илюстрация
Декларацията на арбитър Тодорова преди да бъде свалена

Увеличаване

Декларацията на арбитър Тодорова преди да бъде свалена

Автор: Капитал Смаляване

Справка сподели, че нито една от останалите 4406 заявления отметка " NE SE CHISTIIIIIIIIIIIIIIIIII " не съществува.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Съдия Мирослава Тодорова е някогашен ръководител на Съюза на съдиите в България. Заради ярките ѝ позиции в отбрана на независимостта на съда и гледище за следствие на корупционните кавги в системата арбитър Тодорова е под непрестанен напън през последните близо 10 години. Срещу нея са формирани серия от дисциплинарни производства. През 2012 година тя беше уволнена, а откакто съдът анулира уволнението ѝ, тя бе намалена в Софийски областен съд. Тодорова стана и първият арбитър, против който беше формирана инспекция, а по-късно и дисциплинарно произвеждане след сигнал на основния прокурор Сотир Цацаров.

" Капитал " изпрати въпроси до Комисията за отбрана на персоналните данни за това дали са били сезирани от ИВСС за приключването на персоналните данни и дали ще образуват произвеждане по случая.
От ИВСС дадоха отговор, че са разбрали тази заран за оповестената декларация и е почнала инспекция. Впоследствие декларацията на арбитър Тодорова беше свалена, а малко по-късно недостъпни станах всички заявления на съдии, прокурори и следователи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР