Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд беше определена за

...
Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд беше определена за
Коментари Харесай

Механизмът в действие: Избран е съдията, който ще разследва главния прокурор

Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд беше избрана за първия магистрат, който ще има функционалностите да проверява краткотрайно и.д. основен прокурор Борислав Сарафов.

Тя беше определена на инцидентен принцип, като в жребия бяха включени общи 22 съдии, утвърдени по новия механизъм за следствие на основния прокурор. Предстои Талева публично да бъде назначена от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС)

Тя ще се заеме с първата кореспонденция по сигнал против Сарафов, който е обвързван с изказвания за имотни покупко-продажби на неговото семейство. Талева ще би трябвало да се запознае с наличните доказателства и да реши дали да образува досъдебно произвеждане по случая или да приключи преписката.

Заместник-председателят на Върховния касационен съд Лада Паунова изясни още, че има постъпили сигнали и против някогашния основен прокурор Иван Гешев, както и против неговия предходник Сотир Цацаров - само че те ще бъдат изпратени в градската прокуратура, тъй като двамата към този момент не заемат управителния пост в правосъдния орган и за тях няма по какъв начин да бъде прибавен новия механизъм.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР