Садио Мане от Ливърпул спря хегемонията на своя съотборник Мохамед

...
Садио Мане от Ливърпул спря хегемонията на своя съотборник Мохамед
Коментари Харесай

Садио Мане изпревари Салах и е най-добър в Африка

Садио Мане от " Ливърпул " спря хегемонията на своя съотборник Мохамед Салах и сграбчи наградата за Най-добър футболист на Африка за 2019 година

След като египтянинът победи на последните две церемонии, този път сенегалецът беше отличен откакто изпрати извънредно сполучлива година. С " Ливърпул " той завоюва Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и международното клубно състезание. Стана и голмайстор на британската Висша лига с 22 попадения за сезон 2018/2019.

С националния си тим игра на край на Купата на африканските народи, само че Сенегал загуби от Алжир. Въпреки това той съумя да означи 3 гола в шампионата.

" Предпочитам да играя футбол пред това да приказвам пред толкоз доста хора. Много съм благополучен и горделив. Футболът е моята специалност и доста го обичам. Искам да благодаря на народа на Сенегал, за това, че постоянно ме поддържа. На треньорите си в националния тим и " Ливърпул ", както и на всичките си съотборници ", съобщи Мане.

Той е едвам вторият сенегалец, който печели най-значимия самостоятелен футболен приз на Африка. През 2001 и 2002 година премията отиде при Ел Хаджи Диуф.

Снимка: Reuters

Очаквано треньор на годината стана селекционерът на Алжир Джамел Белмади, а неговите избраници са най-хубавият тим за 2019 година

Садио Мане попада и в идеалния тим за годината дружно със Салах, Жоел Матип, Андре Онана, Серж Орие, Калиду Кулибали, Ашраф Хакими, Идриса Гей, Рияд Марез, Хаким Зиеш и Пиер-Емерик Обамеянг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР