Съдилищата ще могат да изпращат по желание призовки, съобщения и

...
Съдилищата ще могат да изпращат по желание призовки, съобщения и
Коментари Харесай

Съдилищата ще могат да изпращат електронни призовки

Съдилищата ще могат да изпращат по избор призовки, известия и бумаги по електронен път, употребявайки Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ) на Държавната организация „ Електронно ръководство “. Висшият правосъден съвет реши да даде опция на съдилищата, по преценка на административните ръководители, да употребяват Системата на ДАЕУ, като това би трябвало да е посочено категорично на техните интернет страници. Системата ще се употребява пълноценно, в случай че и юристите се записват в нея, само че това към този момент е въпрос на благосклонност, считат от Висш съдебен съвет.

Още през май тази година ДАЕУ разгласи подготвеност да обезпечи достъп на съдилищата, след подаване на заявление за присъединение от Висшия правосъден съвет. Системата за несъмнено електронно връчване дава опция да се изпращат известия и съдържащи се в тях документи, като авторството, момента на изпращане и приемане (връчване), се удостоверяват от трета самостоятелна страна – ДАЕУ, посредством дипломиран електронен и времеви щемпел. Чрез Системата се издава и електронна разписка. Възможностите и сигурността на ССЕВ са били демонстрирани на част от Висш съдебен съвет, които са се уверили в нейната надежност.

Към момента в ССЕВ има регистрирани над 92 000 физически лица, над 5100 компании, над 1290 административни структури и над 4600 лица, осъществяващи обществени функционалности и организации, предоставящи публични услуги. Изпратени са над 600 000 известия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР