„Съдейки по потока на пациенти, който минава през Александровска болница,

...
„Съдейки по потока на пациенти, който минава през Александровска болница,
Коментари Харесай

Проф. Борис Богов: Пандемията е контролирана

„ Съдейки по потока на пациенти, който минава през Александровска болница, бих споделил, че пандемията е следена. Няма го натискът, който беше по време на втората вълна “, съобщи проф. Борис Богов, шеф на Александровска болница.

Според него по време на втората вълна натискът е бил доста по-силен, тъй като медиците не са били толкоз готови, колкото в този момент.

„ Колегите от Александровска болница, които са имунизирани към този миг, са повече от 50%, а към 15-17% към този момент прекараха COVID-19. Може да се каже, че сме постигнали едно устойчиво положение “, добави проф. Богов.

Той изясни, че в границите на лечебното заведение има четири изборни секции, а записаните пациенти са 265, като най-вече искащи да гласоподават има в Коронавирус отделението и в психиатрията.

Според Богов високата смъртност в страната се дължи на две неща. Първото е, че записаните с ковид пациенти постоянно стигат до неподходящ излаз от друго заболяване, само че фактът, че са били позитивни, непосредствено ги изпраща в графата на умрелите от COVID-19. Вторият е, че огромна част от популацията на България страда от хронични болести.

„ До края на юни ще има премного дози за всеки, който желае да се ваксинира против COVID-19, само че към днешния ден, макар че са позволени „ зелените коридори “, по-голямата част от хората желаят да си слагат РНК ваксини, които към този миг са незадоволителни “, изясни шефът на Александровска болница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР