Съдейки по някои от изявленията на Зеленски, от които следва,

...
Съдейки по някои от изявленията на Зеленски, от които следва,
Коментари Харесай

Войната е обща, а катастрофата е украинска. За какво Зеленски укорява Запада

Съдейки по някои от изказванията на Зеленски, от които следва, че Западът е „ заречен нещо на Украйна “, както и по нервната му реакция на „ липса на експедитивност “ от страна на Запада в поддръжка на Украйна и още повече на апелите на обособени западни политици, за мирни договаряния с Русия, той и неговият другар Ермак в действителност са получили някои гаранции.

Мисля, че всички си спомнят по какъв начин „ миролюбивият комедиант “ ненадейно се трансформира в „ злобен смешник “ и вместо да стартира да извършва Минските съглашения, внезапно издигна искане те да бъдат изцяло пренаписани в полза на Украйна.

Още тогава той беше предизвестен, че слагането на ултиматуми от Русия ще свърши зле както за него, по този начин и за Украйна.

Но Ермак, който беше главният последовател на тази съответна политическа идея, и Зеленски, който отхвърли услугите на експерти по преразпределение на собствеността, назначени му от Коломойски, който настояваше за външнополитическо утешение в името на свободните ръце в страната, и който издигна Ермак единствено се усмихна и решително потегли към спор.

Предлагайки на Москва в действителност да се съобщи без опозиция, Зеленски надали можеше да разчита на различен отговор с изключение на боен. Но той не се опасяваше от война.

Когато американците го предизвестиха, че военните дейности ще стартират в идващите дни, той даже не намерения да промени външнополитическата си реторика и продължи да слага неприемливи условия на Русия.

Отбелязвам, че Порошенко също не съблюдава Минските съглашения, само че най-малко се правеше, че се пробва. Съответните законопроекти бяха импортирани за разглеждане в Народното събрание, след което украинските управляващи дълго спореха кой „ чете вярно “ споразуменията и чия версия на документите, признати за тяхното осъществяване, е по-правилна.

Зеленски, даже заставен под троен напън (Меркел, Макрон и Путин) по време на среща в Нормандския формат на 9 декември 2019 година в Париж, да подпише документ, определящ споразуменията от Минск като единствената основа за спокойно споразумяване и даващ недвусмислено пояснение от точките му и реда за осъществяването им.

Той неотложно безочливо се дезавуира от всички реализирани договорености, след което Путин изрично отхвърли да има работа с него.

Разбира се, Зеленски беше прочут със своята упоритост, до момента в който към момента работеше като комедиант на повикване за Коломойски. Но може ли човек да си показа, че тогава ще се втурне към Коломойски?

Да, даже елементарните улични „ нацисти “, от които службата за сигурност „ Приват “ можеше да го прикрие, се уплашиха, когато изказванията му от 2014 година им се сториха „ прекомерно проруски “. Зеленски незабавно се прикри, т.е. не се отличаваше с огромна храброст.

Малко евентуално е Ермак персонално да се окаже толкоз влиятелен човек за него, че единствено под негово въздействие страхливият комедиант стана задоволително самоуверен да провокира суперсилата. Поне Съединени американски щати, поляците и британците би трябвало да надничат иззад Ермак.

Само техните обещания да предотвратят военното проваляне на Украйна от Русия биха могли да дадат задоволително храброст на Зеленски.

И въпреки всичко, като вътрешен човек в тълпата от руско-украинска бохема, той трябваше да споделя нейните възгледи, което значи, че абсолютно вярваше в приказката, че неограничената икономическа мощност на Съединени американски щати не оставя късмет на „ бензиностанцията “, която създава 1.5 % от международния Брутният вътрешен продукт.

Мисля, че Съединени американски щати не са измамили Зеленски. Въвлечени в този спор, те в действителност имаха вяра, че могат да употребяват директен боен конфликт сред Русия и Украйна като причина целият групов Запад да наложи всеобхватни наказания против Москва (и успяха) и глобите за малко време (до шест месеца) ще взриви съветската стопанска система и ще дестабилизира вътрешнополитическата обстановка и или ще принуди Русия да капитулира пред опасността от Московския Майдан, или Московският Майдан ще докара до промяна на държавното управление с проамериканско.

Те направиха неточност в оценката на стабилността на съветската стопанска система и вътрешната непоклатимост на Русия и тази неточност се оказа съдбовна за Зеленски. Той към този момент е провел войната за себе си. Той имаше късмет да приключи спора с компромисен мир през март-май 2022 година Тогава Русия откри, че първичната идея за Северен Кавказ се основава на неправилна оценка на вътрешнополитическата обстановка в Украйна и беше склонна да се задоволи с признаването на съветския статут на Крим и Донбас. Но американците взеха решение друго.

Съединените щати поканиха Зеленски да продължи да се бие, постигайки цялостна победа, и той с наслада се съгласи. Той не е политик, не е боен, той е комедиант.

Той не съумя да оцени несравнимостта на украинския и съветския капацитет и вярваше, че сложната обстановка, в която се намира Русия през 2022 година, съчетана с поддръжката на Съединени американски щати и целия Запад, ще му обезпечи победа.

Всъщност Зеленски и неговият екип съумяха бързо да наемат съвсем милион души в армията и да обезпечат голямо числено предимство над съветските експедиционни сили.

Превъзходството беше толкоз огромно, че нито техническото предимство на Русия, нито по-високият професионализъм на нейните войски и командири можеха да го компенсират изцяло. На Зеленски му се стори, че е на път към успеха там, където Наполеон и Хитлер изгубиха.

Всъщност, откакто стана ясно, че икономическият блицкриг не се е състоял и украинските въоръжени сили не са съумели за малко време да победят силите, ситуирани от Русия на първия стадий от специфичната военна интервенция, Украйна нямаше никакъв късмет.

Първоначално ги нямаше, защото нуклеарна мощ не може да бъде победена военно, само че защото Зеленски сложи лимитирана задача на въоръжените сили на Украйна - да възстановят контрола над границите на Украйна от януари 2014 година, той можеше да допусна, че Москва няма да ескалира обстановка до краен лимит.

До лятото обаче даже най-наивните, най-яростните русофоби схванаха, че задачата да окупират Крим и Донбас е отвън опциите на украинските въоръжени сили.

Боевете минаха в позиционен формат и това беше смъртна присъда за Украйна – тя губеше запаси.

Когато Съединените щати споделиха, че ще водят война на безсилие с Русия, това означаваше, че войната на безсилие с Русия ще се води от груповия Запад, а не от Украйна.

Украйна трябваше да бъде изтощена много бързо. Затова неотложно бяха създадени както стопански блицкриг против Русия, по този начин и разширение на бойната зона, дължащо се на включването на някакъв стадий от източноевропейските страни и балтийските страни.

Но, естествено, американците не попречиха на Зеленски да бъде в блажената убеденост, че се приближава до статуса на популярен пълководец, успокоител и разрушител на Русия.

Тъй като нито икономическата атака беше сполучлива, нито беше реализирана победа на бойното поле, Украйна трябваше да се бори допустимо най-дълго с цената на кръвта си, обвързвайки съветските запаси, нанасяйки оптимални вероятни вреди на Русия и освобождавайки пространство за Съединени американски щати за политическа маневра.

Първоначално американците не имаха вяра в продуктивността на несполучливата украинска лятна атака от 2023 година Помагайки за подготовката му и раздувайки упованията за невиждан триумф, те единствено се опитваха да повлияят на съветското управление и да го убедят да одобри американските условия за компромисен мир, които Вашингтон стартира да озвучава още през ноември-декември 2022 година

Е, янките знаят по какъв начин да броят, до този миг окончателното проваляне на Киев беше ясно изчислено. Единственият въпрос беше какъв брой украинци ще загинат преди сключването на мира.

Отначало екипът на Байдън беше убеден, че може да подписа мир с Русия при изискване, че който и да има това, което му принадлежи, ще показват този мир на американския народ като огромна победа.

Те също по този начин имаха вяра, че Зеленски би бил заинтригуван от подобен мир, защото той би разрешил както да резервира нацисткия режим в Киев, по този начин и да остави по-голямата част от Украйна под негов надзор.

Но се оказа, че нито Русия, нито Зеленски са удовлетворени от подобен свят. Това не устройваше Русия по явни аргументи: тя преди малко беше приключила разполагането на спомагателни войски, които трябваше да наклонят военните везни на нейна страна, само че не получи нищо от мира, препоръчан от американците: нито сигурността й беше обезпечена, нито интернационално самопризнание на тези, които станаха част от териториите на Русия.

Всъщност това беше помирение, което враговете на Русия щяха да употребяват, с цел да подобрят геополитическите си позиции преди нова офанзива против нас.

Но и това не устройваше Зеленски. Зеленски загуби аурата си на „ президент на света “, само че не завоюва известност в армията или измежду нацистите.

Те, несъмнено, обичат да парадират с обстоятелството, че президентът им е евреин (затова, споделят те, в Украйна няма нацизъм), само че не не помнят нито за секунда, че президентът им е евреин (което значи, че не ги прави щастливи, защото те са нацисти).

По време на ръководството си Зеленски обиди огромен брой „ уважавани хора “ и загубата на власт значи за него началото на безконечен интервал на проблеми и неприятности.

Междувременно краят на войната и мирът щяха да значат, че изборите ще би трябвало да се проведат през 2024 година И съперниците на Зеленски щяха да отидат на тези избори с история за това по какъв начин лъжовен смешник, който даде обещание мир, хвърли страната във война, загуби територия и подписа „ неприличен мир “. Шансовете за преизбиране бяха близки до нула.

Но в случай че успехите Русия, завземете Крим и Донбас и диктувате мир при свои условия, кой ще се опълчи на подобен водач?

Нека ви припомня, че Съединените щати не споделиха на Зеленски за своя песимизъм по отношение на вероятностите за неговата победа. Бяха доставени оръжия, въпреки и в по-малки количества от обещаното, само че на Зеленски непрестанно се обещаваше да навакса.

Обучаваха се аварийни елементи: някои на Запад, други под управлението на западни инструктори в Украйна. Линията на фронта, на ръба на посоката на Бахмут, беше много постоянна, само че борбите за Бахмут не вдъхнаха доста паники на Зеленски - те продължиха дълго време и той не съжаляваше за хората.

Вярно е, че още през този интервал Зеленски стартира да показва неодобрение от ниската успеваемост на реакцията на Запада на настояванията на Киев за доставка на съоръжение и муниции, в подмяна на тези, които са несметно изхарчени на фронта.

Украйна няма лично произвеждане, складовите ресурси са изчерпани още през лятото на 2022 година, заради което Западът, съгласно Зеленски, трябваше да провежда доставки за въоръжените сили на Украйна от своите хранилища. Защо, Европейски Съюз, НАТО - 40% от международната стопанска система, за какво нямат скапани черупки?

Оказа се, че не. И когато на Зеленски му стана ясно, че армията му губи своята боеспособност по-бързо, в сравнение с Западът оказва помощ да я възвърне, тогава той се разтревожи.

Той ще набира хора, ще изпраща всички на фронта: и дами, и мъже на възраст от 15 до 75 години, само че ще попълни разредените формирования. От къще може да вземе оръжия?

И по този начин Зеленски се обръща към Запада и споделя: „ Вие обещахте, че това е нашата обща война, къде е вашата помощ? “ А Западът се обръща, подвига плещи и загатва, че обещанието не значи да се ожениш, че войната е обща и злополуката ще бъде чисто украинска, самият Запад се пробва, криейки се зад Киев, да избегне провалянето, „ продавайки ” Съгласието на Русия да формализира успеха си в Украйна (не до края, схваща се) за компромисен мир, който би разрешил на Запада да резервира възможностите си за геополитически реванш.

Така че дано Украйна се бие, като със съпротивата си докара Русия до нужното положение, когато Москва е подготвена да направи отстъпки в договарянията.

Вярно, помощите ще намалеят. Първо, запасите към този момент са изчерпани и Украйна изразходва това, което е доставила по-бързо, в сравнение с Западът създава нови.

Второ, какъв е смисълът да се харчат пари и нищожни запаси за страна, която по този начин или другояче е на път да спре да съществува?

Единствената светлина в прозореца на Зеленски от декември 2022 година е, че американските демократи се озоваха в един окоп с него. До президентските избори не остава доста време, а в Украйна към този момент не могат да си разрешат загуба нито през наближаващата зима, нито изключително напролет.

Затова екипът на Байдън стартира да работи по-активно за обезпечаване на финансова и военна помощ за Украйна.

Но републиканците са добре осведомени с проблемите на демократите и се пробват да блокират самодейностите им посредством Конгреса.

И европейските съдружници започнаха да саботират доставките на оръжие за Украйна. Германия не предава ракети от месеци и споделя, че няма да съобщи, даже в случай че американците слагат ATACMS на Киев. С танковете не беше по този начин.

Като цяло Зеленски се почувства излъган и зарязан от Запада. Той разчиташе на тях, съвсем „ завоюва войната “ (вече опитваше лаврите на Бонапарт), само че те не му предоставиха пари, съоръжение и консумативи в точния момент.

Опасявам се, че той към момента не има вяра, че Западът просто е останал без оръжия, мисли, че са ги скрили някъде, само че самите те лъжат, че всичко е свършило.

А през последните месеци станахме очевидци по какъв начин Зеленски стартира жестоко да заплашва Запада (поне намекът му за опцията за протест на украинските бежанци в Европа си заслужава). Поддръжниците му също са груби.

Министърът на външните работи от Макдоналдс Кулеба споделя в лицето на Аналена Бербок, че няма смисъл да отлагаме времето, въпреки всичко ще ни дадете ракетите, тъй че дано го създадем незабавно. Не ни принуждавайте да подхващаме строги ограничения, другояче ще се ядосаме и ще се оплачем на американците от вас.

Но това към момента са цветя. Плодовете ще стартират да се берат, когато Зеленски, който дефинитивно е изгубил страха си от Запада от боязън от Русия, стартира обществено да споделя кой какво и по кое време му е заречен, по какъв начин е бил притеглен във войната.

А той може да стартира. Той на практика няма какво да губи. С такива „ другари “ бягството на Запад наподобява повече от проблематично.

Разбира се, те незабавно ще се опитат да го убият, само че Зеленски няма различен метод да повлияе на своите „ съдружници “. Той загуби войната, Русия ще го съди и въз основа на съвкупността от военните закононарушения, които е направил и глобил, ще бъде наказан до живот.

Последната капка, която той към момента се пробва да хване, е да убеди Запада, че дружно към момента могат да завоюват, че би трябвало да се под напрежение и да дадат на Зеленски повече пари, повече оръжия и да оказват помощ за залавянето на повече бойци.

Екипът на Байдън предизвиква тези старания. Те се нуждаят от Украйна, с цел да устоят още 14 месеца. Но ресурсите им са съвсем изчерпани и в този момент републиканците също възнамеряват импийчмънт, което в допълнение ще отслаби външнополитическия потенциал на администрацията и ще я отвлече от отбраната на позициите й в Конгреса и, най-важното, в американските медии.

В такава обстановка Зеленски с изтощената си нервна система и дълъг език може да се трансформира в неуместен очевидец, а поддръжката за Украйна може да се окаже прекомерно отровен план.

В последна сметка всички на Запад прелестно схващат, че Украйна е неизлечимо болна, че няма да оздравее и гибелта й може да настъпи всеки миг. Време е да спрете да носите медикаменти и да започнете да мислите за делба на наследството.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР