Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп по

...
Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп по
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Тръмп, той го опредли за “лов на вещици”, защото “искали да са Тръмп”

Съдебно жури в Манхатън повдигна обвинявания против Доналд Тръмп по следствие за платени от него пари в подмяна на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Тръмп е първият някогашен американски президент, на който са повдигнати обвинявания за престъпно закононарушение. Това не му пречи обаче на желанията да се кандидатира още един път за Белия дом.

Ситуацията може да промени хода на предизборната конкуренция и вота през 2024, показва още осведомителната организация. “Ще продължа да се състезавам за номинацията на Републиканската партия, даже в случай че бъда упрекнат в закононарушение ”, сподели по-рано Тръмп.

Неговият бранител заяви, че е бил известен за обвиняванията.

Бившият президент разкритикува остро повдигнатите му обвинявания и ги дефинира като „ политическо гонене и интервенция в президентските избори “. Тръмп упрекна демократите, че са скалъпили обвиняването за престъпно закононарушение, като ги упрекна, че са " захласнати " от концепцията " да бъдат Тръмп ": „ Те направиха немислимото, те упрекнаха изцяло почтен човек и направиха брутална интервенция в изборите “.

Нюйоркският милиардер увери, че този „ лов на вещици “ ще се обърне „ с цялата си мощ “ против президента демократ Джо Байдън “.

„ Това е политическо гонене и интервенция в избори, невиждани в историята “, увери някогашният собственик на Белия дом. Той упрекна " радикалните леви " демократи, че са " врагове на работливите мъже и дами в тази страна ".

„ Нашето придвижване и нашата партия – обединени и мощни – първо ще победят прокурор Алвин Браг, по-късно Джо Байдън и ще изгоним всички тези продажни демократи от власт “, ​​обеща той.

76-годишният Тръмп беше надвит на изборите през 2020 година от демократа Джо Байдън. Тръмп твърдеше, че изборната победа му е била открадната вследствие на изборни измами.

Свиканото от прокурор Браг правосъдно жури стартира през януари да изслушва доказателства за ролята на Тръмп в подкупването на Даниълс броени дни преди президентските избори през 2016 година, които републиканецът завоюва. Даниълс, която е известна порноактриса и режисьор, чието същинско име е Стефани Клифърд, сподели, че е получила парите в подмяна на това да не разгласява, че е имала полов контакт с Тръмп през 2006 година

Личният юрист на Тръмп, Майкъл Коен добави, че клиентът му е платил на Даниълс и на още една жена - някогашния модел на " Плейбой " Карън Макдугъл, която също споделя, че е имала полови връзки с него. Тръмп отхвърля да е имал каквито и да е връзки и с двете дами.

Синът на Тръмп, Ерик, назова обвиняванията против татко си правосъден произвол на равнището на страна от третия свят, показва Ройтерс.

Адвокатът на ищцата, порноактрисата Сторми Даниълс, уточни, че " обвиняването не е смешка... истината и справедливостта ще спечелват... и никой не е над закона ".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис съобщи, че няма да спомага в процеса по екстрадицията на Тръмп от щата, поради противоречивите условия по делото. Губернаторът сподели още, че обвиняванията против Тръмп са " в прорез с американските полезности ".

Бившият вицепрезидент на Тръмп, Майк Пенс, назова обвиняванията против някогашния президент републиканец възмутителни. Решението да се повдигне обвиняване против Тръмп „ нанесе непоправими вреди на нашата страна “, сподели ръководителят на Камарата на представителите на американския Конгрес Кевин Маккарти.

Тръмп се чака да се яви пред правораздаването във вторник, заяви в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на юристите му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР