Съдебно жури от съда в Ню Йорк реши, че бившият

...
Съдебно жури от съда в Ню Йорк реши, че бившият
Коментари Харесай

Осъдиха Тръмп за 5 млн. долара за сексуално посегателство срещу писателка, за която "той няма представа коя е"

Съдебно жури от съда в Ню Йорк реши, че някогашният президент Доналд Тръмп е направил полово посягане над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на предишния век и по-късно я е оклеветил като я е нарекъл лъжкиня. Присъдата е обезщетение в размер на 5 милиона $, съобщи БНР.

С това решение правосъдните заседатели на процедура отхвърлиха изказванията на писателката за хипотетично обезчестяване в повсеместен магазин в Манхатън в средата на 90-те години. Важно е да се означи, че става дума не за наказателно дело, а за цивилен иск, заведен от писателката, откакто щата Ню Йорк одобри закон, допускащ ретроспективно разглеждане на каузи за жертви на полово принуждение, с от дълго време изтекла отминалост.

" Заведох това дело против Доналд Тръмп, с цел да изчистя името си и да си върна живота назад ", съобщи Е. Джийн Карол. " Днес светът най-сетне знае истината. Тази победа не е единствено за мен, само че и за всяка жена, която е страдала, тъй като не са й повярвали. ”

Самият Доналд Тръмп не участва на процеса, само че назова решението на правосъдните заседатели " срамно и лов на вещици ”.

" Нямам безусловно никаква визия коя е тази жена, написа още той в обществената си мрежа.

Бившият президент на Съединени американски щати, който води акция за повторното влизане в Белия дом през 2024 година, ще апелира, съобщи неговият представител Стивън Чунг.

Въпреки, че Доналд Тръмп е първият американски президент с присъда по сходно дело, то тя няма да бъде правно затруднение пред кандидатурата му за завръщане в Белия дом през 2024 година.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР