Съдебно-графологична експертиза на подписите в протоколите от 7 избирателни секции

...
Съдебно-графологична експертиза на подписите в протоколите от 7 избирателни секции
Коментари Харесай

По дело за избор на районен кмет изследват подписите на 63 души

Съдебно-графологична експертиза на подписите в протоколите от 7 изборни секции във варненския регион „ Аспарухово ” назначи Административният съд в морския град. Вещото лице би трябвало да отговори дали положените подписи подхождат на тези на 63-мата членове на секционните изборни комисии.Следващото съвещание по делото бе планувано за 20 ноември.

Изборът на Ивайло Маринов за областен кмет на „ Аспарухово ” се апелира от съперниците му на локалния избор Сергей Христов („ Възраждане ”) и Красен Серафимов (ПП-ДБ).

В друго съвещание съдът даде ход всъщност на делото, формирано по тъжба на претендента за общински консултант Даниел Николов от листата на локалната коалиция „ Български гласъ ”. Той акцентира, че ОИК погрешно приема броя на получените от него преференции – 615 вместо 751.

По искане на Николов бяха прегледани 14 протокола от посочени от него секции, както и видеозаписи от броенето на бюлетини. Само в една секция бе открита разлика с един глас в интерес на Николов. Съдът ще сепроизнесес решение по делото взаконоустановения период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР