Съдебните заседатели в Нова Зеландия признаха майка за виновна в убийството на 3-те си малки дъщери в случай, който шокира нацията

...
Жури в Нова Зеландия призна жена за виновна в убийството
Коментари Харесай

Жури в Нова Зеландия призна жена за виновна в убийството на трите си малки дъщери в случай, който шокира нацията

От НИК ПЕРИ Асошиейтед прес, 16 август 2023 г., 2:31 ч.

УЕЛИНГТЪН, Нова Зеландия -- Новозеландско жури в сряда намери майка, виновна за убийството на трите си малки дъщери в случай, който шокира нацията.

42-годишната Лорън Дикасън по-рано призна, че е убила 2-годишните си дъщери близначки Мая и Карла, и тяхната 6-годишна сестра Лиане, в дома им в град Тимару преди почти две години.

Но тя се бе признала за невинна за убийство, твърдейки, че е била с психични разстройства по време на убийствата и не е знаела, че това, което прави, е грешно.< /p>

Прокурорите обаче посочиха обезпокоителните телефонни съобщения и онлайн история на Дикасън в седмиците преди убийствата, включително коментари за желание да убие децата й и търсения в Google за „най-ефективни предозиране при деца."

Дикасън и съпругът й Греъм Дикасън, и двамата квалифицирани медицински специалисти, се бяха преместили от Южна Африка в Нова Зеландия броени дни преди убийствата, търсейки по-стабилен начин на живот далеч от сътресения в родината им.

Лорън Дикасън първо се опита да убие децата си с помощта на ципове и след това ги задуши с възглавници. След това ги поставила в леглата им под завивките и се опитала да се самоубие.

Греъм Дикасън, ортопедичен хирург. се върнал от работна вечеря и намерил децата си мъртви. По-късно той казал на полицията, че е знаел, че съпругата му се бори с психическото си здраве и с майчинството, но не е имал представа, че е способна да убива. четириседмичен пробен период. Съдебните заседатели отхвърлиха правната защита на Дикасън съгласно новозеландските закони за лудостта и новозеландските новозеландски закони. Съдебните заседатели не бяха единодушни, гласуваха 11-1 за присъда, разделение, разрешено от новозеландските закони.

Дикасън е изправен пред присъда от доживотен затвор.

Радио Нова Зеландия съобщи, че Дикасън е била неподвижна на подсъдимата скамейка, докато присъдата е била прочетена във Върховния съд на Крайстчърч, и след това е плакала тихо, когато си е тръгнала. Съдебните заседатели също могат да бъдат чути да плачат, съобщи RNZ.

Родителите на Дикасън издадоха изявление, в което се казва, че смъртта е резултат от инвалидизиращо психическо заболяване на дъщеря им.

„Бихме искали да насърчим семействата и хората по света да осъзнаят симптомите на следродилната депресия възможно най-рано, както за себе си, така и за близки роднини и приятели около вас", казаха родителите Малкълм и Уенди Фокс в изявлението, съобщи RNZ.

Детектив инспектор Скот Андерсън каза, че полицията иска да изрази най-дълбоките си съчувствия на членове на семейството, които никога няма да успеят да видят Лиане, Мая и Карла да пораснат и да изживеят живота си.

„Думите не могат да опишат трагичните обстоятелства на това разследване ”, каза Андерсън в изявление.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР