Съдебните власти във втория по големина гръцки град Солун не

...
Съдебните власти във втория по големина гръцки град Солун не
Коментари Харесай

Забраниха на крайнодясната Златна зора да участва в местните избори в Солун

Съдебните управляващи във втория по величина гръцки град Солун не позволиха крайнодясната партия " Златна зора " да взе участие в локалните избори, които ще се проведат идната неделя (19 май), оповестява кореспондентът на БНР в Гърция.

Уточнява се, че са били открити пропуски в листите и цялостната кандидатура на партията в региона на Солун.

Активистите на " Златна зора " са принудени да прекратят предизборната акция единствено седмица преди вота.

От централата на крайнодесните обявиха, че това е " политическо решение с напън върху правораздаването " и показаха като причина повишаването на въздействието на партията в Северна Гърция след съглашението за името на Северна Македония.

За евроизборите социологическите организации класират " Златна зора " като трета политическа мощ - след ръководещата " Сириза " и главната опозиционна партия " Нова народна власт ".

Симпатизантите на крайнодясната партия приканват в обществените мрежи да се гласоподава за претендент, който обществено ще съобщи, че " Македония е Гърция ".

Политически наблюдаващи се опасяват, че решението на съда ще засилва симпатизантите на " Златна зора " за евровота и е допустимо в Северна Гърция партията да получи ненадейно високи резултати.

Иначе рекорден брой претенденти са се записали за кметския стол в Солун. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР