Съдебните актове първо трябва да се прочетат, а после да

...
Съдебните актове първо трябва да се прочетат, а после да
Коментари Харесай

Лозан Панов за Полфрийман: Съдебните актове трябва да се четат първо

Съдебните актове първо би трябвало да се прочетат, а след това да се оспорват, нападат, отхвърлят. Това разгласи ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов пред публицисти през днешния ден във връзка пристрастеностите към „ Полфрийман “. Тъй като въпросът с предварителното освобождение на австралиеца е провесен пред Върховния касационен съд, ръководителят му отхвърли да разяснява конкретика. Но акцентира – на страницата на Върховен касационен съд са поместени всички актове по случая, взети дотук.

Той приказва преди съвещанието на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, която ръководи. Миналата седмица Панов е бил в командировка в Люксембург за честването на 30-годишнината на Общия съд на Европейски Съюз и не взе участие в съвещанията на колегията. Миналия вторник колегията първо изпрати сигналите против съдиите Калин Калпакчиев и Весислава Иванова, подадени от Вътрешна македонска революционна организация, на Инспектората за инспекция и откри, че „ правото е победило над справедливостта “, а предишния четвъртък към този момент прикани да се постави завършек на ексцесиите против съдиите.

Колегията е реагирала спорно и несъответстващо, не е изпълнила законовите си отговорности да отбрани съдийската самостоятелност, безапелационен бе през днешния ден Лозан Панов. И подсети – магистрати се „ изпращат “ на Инспектората след решения на кадровиците, които преди този момент се дебатират, в тази ситуация и това даже не е направено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР