Съдебни заседатели осъдиха вчера окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение

...
Съдебни заседатели осъдиха вчера окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение
Коментари Харесай

Вдовицата на Коби Брайънт ще получи 16 милиона заради снимки от катастрофата

Съдебни заседатели осъдиха през вчерашния ден окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение от 31 милиона $ на ищците по дело, заведено поради фотоси, направени от спасители на мястото на злополуката, при която почина баскетболистът Коби Брайънт, съобщи Франс прес.

Окръжните управляващи ще би трябвало да изплатят 16 милиона $ на Ванеса Брайънт, вдовица на баскетболната суперзвезда, както и 15 милиона $ на Крис Честър , който изгуби брачната половинка и щерка си при злополуката с хеликоптер през януари 2020 година, добавя организацията. 

През септември 2020 година Ванеса Брайънт заведе дело в окръжния съд на Лос Анджелис с искане за обезщетение, откакто стана ясно, че чиновници на полицията и пожарната са споделяли фотоси от мястото на нещастието, на които се вижда тялото на брачна половинка ѝ и на 13-годишната им щерка Джиана Брайънт, която също бе измежду жертвите, напомня Ройтерс.

В злополуката в Калабасас от 26 януари 2020 година починаха също брачната половинка и дъщерята на Честър, както и още петима души.

" На госпожа Брайънт ѝ става зле при мисълта, че заместник-шерифи, пожарникари и хора от общността са разглеждали фотосите на умрелия ѝ брачен партньор и мъртвото ѝ дете. Тя живее в боязън от това, че един ден децата ѝ ще се натъкнат в интернет на ужасяващите изображения ", се показва в правосъдния иск. 

Според публични представители на окръг Лос Анджелис " тежките прочувствени и душевен вреди “ не са нанесени от общината или от фотосите, а от самата злополука.

Адвокатите на вдовицата на известния баскетболист желаеха обезщетение от близо 42,5 милиона $ за Брайънт и 32,5 милиона $ за Честър.

Звездата на " Лос Анджелис Лейкърс " и 18-кратен участник в Мача на звездите почина на 41-годишна възраст. Той имаше пет трофеи в шампионати на НБА, а през 2020 година беше определен за член на Залата на славата, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР