Съдебни заседатели осъдиха окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение от

...
Съдебни заседатели осъдиха окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение от
Коментари Харесай

Полицаи и пожарникари споделяли снимки от труповете на Коби Брайънт и дъщеря му

Съдебни заседатели осъдиха окръг Лос Анджелис да изплати обезщетение от 31 милиона $ на ищците по дело, заведено поради фотоси, направени от спасители на мястото на злополуката, при която почина баскетболистът Коби Брайънт и щерка му.

Окръжните управляващи ще би трябвало да изплатят 16 милиона $ на Ванеса Брайънт, вдовица на баскетболната суперзвезда, както и 15 милиона $ на Крис Честър, който изгуби брачната половинка и щерка си при злополуката с хеликоптер през януари 2020 година, съобщи Франс прес.

През септември 2020 година Ванеса Брайънт заведе дело в окръжния съд на Лос Анджелис с искане за обезщетение, откакто стана ясно, че чиновници на полицията и пожарната са споделяли фотоси от мястото на нещастието, на които се вижда тялото на брачна половинка ѝ и на 13-годишната им щерка Джиана Брайънт, която също бе измежду жертвите, напомня Ройтерс. В злополуката в Калабасас от 26 януари 2020 година починаха също брачната половинка и дъщерята на Честър, както и още петима души.



" На госпожа Брайънт ѝ става зле при мисълта, че заместник-шерифи, пожарникари и хора от общността са разглеждали фотосите на умрелия ѝ брачен партньор и мъртвото ѝ дете. Тя живее в боязън от това, че един ден децата ѝ ще се натъкнат в интернет на ужасяващите изображения ", се показва в правосъдния иск.

Според публични представители на окръг Лос Анджелис " тежките прочувствени и душевен вреди “ не са нанесени от общината или от фотосите, а от самата злополука.

Адвокатите на вдовицата на известния баскетболист желаеха обезщетение от близо 42,5 милиона $ за Брайънт и 32,5 милиона $ за Честър.

Звездата на " Лос Анджелис Лейкърс " и 18-кратен участник в Мача на звездите почина на 41-годишна възраст. Той имаше пет трофеи в шампионати на НБА, а през 2020 година беше определен за член на Залата на славата.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР