Съдебни спорове и безкрайната сага с регистрацията на новата управа

...
Съдебни спорове и безкрайната сага с регистрацията на новата управа
Коментари Харесай

Заради липса на финансиране: България няма да участва на Световно по щанги

Съдебни разногласия и безкрайната сага с регистрацията на новата администрация на Българска федерация по повдигане на тежести на процедура лишава на страната ни няколко медала от Световното състезание за младежи в Гърция.

Нашият народен тим няма да пътува за Хераклион и нито един от младите щангисти няма да се яви на подиума, което се случва за първи път в историята на един от най-успешните български спортове.

Според старши треньора Иван Иванов до началото на месец май националните тимове и националните състезатели не са получили нито един лев държавно финансиране.

" Шампионатът стартира на следващия ден и за него страната ни подаде поръчки за присъединяване на петима от младите ни гении, избрани единствено с действителна опция да завоюват оценки, рече Иванов. - След оповестяването на окончателните регистрации се разбра, че съгласно стартовите описи трима от българските национали са считани за медалисти от експертите в Международната федерация по повдигане на тежести (IWF).

Иван Димов е водач в категория до 61 кг - с 10 кг пред останалите, международният първенец за мъже Карлос Насар също е лидер, като с дуел 360 кг дели първото място с украинеца Максим Домбровски в категория до 89 кг, а Дениз Данев е с втора поръчка, на 2 кг от колумбиеца Торалво в категория до 55 кг. "

" Другите ни двама щангисти също са в челото на описите и измежду евентуалните призьори. Разбира се, това са предварителни прогнози, само че в нашия спорт те нормално се удостоверяват на 90 %. Това безучастие е страховит удар по българските щанги. Чакахме до последно, само че финансиране за националите няма никакво към този момент 4 месеца и надлежно не можахме да платим самолетните билети и настаняването. Състезателите ни, някои от тях на международно равнище даже при мъжете, са демотивирани.

От началото на годината те не са получавали заплати и стипендии, а в този момент са шокирани от обстоятелството, че след толкоз дълга и качествена подготовка им се лишава опцията да вземат участие на международно състезание и да се потвърдят. Апелирам към всички, които обичат българския спорт и са подготвени да оказват помощ със препоръки, решения и дейности – в името на нашите надарени деца и младежи, в името на стотиците митове, популяризирали през годините България - помогнете да сложим завършек на тази мъка. "

В края на месец май се навършва тъкмо една година, откогато българската правосъдна система отхвърля да впише новото управление на федерацията по вдигана на тежести. На 28 май 2021 година с 24 гласа " за " и 5 " въздържал се " от 30 присъстващи представители на общо 34 клуба с лиценз, Общото заседание гласоподава доверие за президент на централата да бъде избран Ариф Маджид, който сменя досегашния началник Неделчо Колев.

Процедурни пречки обаче към момента бавят вписването в съда на новоизбраната с голямо болшинство администрация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я слага според от подписите и утвърждението на отстранения на изборите от Общото заседание предходен президент Неделчо Колев.

Междувременно, заради правосъдните хватки, България бе принудена да откаже неотдавна и семейството на Европейското състезание за мъже и дами, което бе планувано от 9 до 19 април тази пролет в София. Това е юбилейният стотен шампионат на континента. Европейската централа даде два шанса на страната ни и чака до последно, само че заради хаоса и неналичието на вписана администрация, шампионата бе преместено в албанската столица Тирана за края на май и началото на юни.

Преди това новоизбраният и към момента невписан президент Ариф Маджид, дружно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов, заделиха персонални средства за присъединяване на българските национали на международното в Ташкент през декември, където българските състезатели сграбчиха злато и бронз.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР