Съдебната система винаги е пред скоби. Без работещи органи, няма

...
Съдебната система винаги е пред скоби. Без работещи органи, няма
Коментари Харесай

Явор Божанков: Съдебната система винаги е пред скоби

„ Съдебната система постоянно е пред скоби. Без работещи органи, няма да стигнем до на никое място. Ако ГЕРБ не са подготвени да създадат тази крачка и да довършат тази промяна до дъно, тематиката „ битка с корупцията “ „ правосъдна система “ е тематиката, която дефинира в действителност дали си заслужава продължаването на този кабинет или не “. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

Според него едни нови избори няма да дадат коренно нова картина. Може би същите хора ще би трябвало да седнат и да проведат още веднъж този диалог, само че към този момент на много висока цена за самата страна.

„ В меморандума е записано – без партийни фрагменти, без ярки политически фигури в държавните регулатори. Ако ГЕРБ не са съгласни, чакаме да забележим те какво оферират. Тогава всяка групировка преценя дали си заслужава това ръководство да продължи или не. За мен би било неуместно, в случай че новите избори почиват единствено на база това, че двете обединения не могат да дефинират един работещ механизъм за попълването на държавните регулатори “.

По думите му оферти за осъществяване на тези въпроси са заложени в меморандума, изпратен до ГЕРБ.

Съдебната система постоянно е пред скоби

„ В момента, в случай че отидем на договаряния с ГЕРБ, не е ясно по какъв начин ще бъдат определени тези хора. Мнозинството се поддържа от 2 обединения. Ако ГЕРБ желае трета групировка да взе участие в ръководството, да създадат официално предложение и да е ясно, че те желаят това или не го желаят “, прикани още той и добави, че от ГЕРБ са отхвърлили меморандума без съответни причини.

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР