Съдебната реформа е много дълго усилие, което трябва да се

...
Съдебната реформа е много дълго усилие, което трябва да се
Коментари Харесай

Устойчива съдебна реформа - само със супер мнозинствата на Великото Народно събрание



Съдебната промяна е доста дълго изпитание, което би трябвало да се предприеме огромно. Това съобщи юрист Емил Георгиев от самодейност " Правосъдие за всеки " пред Българска национална телевизия.

По думите му на правосъдната промяна би трябвало да бъде сложена ясна цел - да отговори на настояването на българското общество за повече правдивост и да има съзнанието, че когато се извърнат към способените институции могат да чакат положително решение. Темата за правосъдната промяна излиза от дълго време отвън границите на страната, уточни юрист Георгиев.

" Има доста мощна опозиция на политическия набор на България от концепциите за промяна, като че ли нещо пазят и охраняват ", счита той.

Според него, в случай че желаеме да се направи устойчива правосъдна промяна би трябвало да се търсят конституционни болшинства - супер болшинствата на Великото Народно заседание. Има и един развой на политическо съзряване, само че все пак най-после се оформи един консенсус за правосъдна промяна, който се вижда и в предизборната акция, означи юрист Георгиев.

Той добави още, че ефикасната битка против корупцията по високите етажи на властта не минава през КПКОНПИ, а през държавното обвиняване. Прокуратурата се опълчва върху това да има правосъден надзор върху нейните актове.
 Министерски съвет редактира закона за надзор на основния прокурор, а Зарков записва всички обещания
Министерски съвет редактира закона за надзор на основния прокурор, а Зарков записва всички обещания

Тези промени не изчерпват правосъдната реформа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР