Съдебна палата-Бургас. Снимка: Окръжна прокуратура-Бургас Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство

...
Съдебна палата-Бургас. Снимка: Окръжна прокуратура-Бургас
Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство
Коментари Харесай

„Разпъва ли чадър“ прокуратурата над шеф на „Вътрешна сигурност“ в Бургас?

 Съдебна палата-Бургас
Съдебна палата-Бургас. Снимка: Окръжна прокуратура-Бургас

Прокуратурата отхвърля да образува досъдебно произвеждане против началник на „ Вътрешна сигурност “ в Бургас. До Искра.бг бяха изпратени материали, от които излиза наяве, че някогашният шеф на отдел „ Криминален “ Николай Николов е подал сигнал до съда против тогавашния началник на „ Вътрешна сигурност “ Мирослав Иванов за нарушена карантина . В сигнала до нас се показва, че на видео записи от общинските камери в града се вижда автомобилът и самият Иванов. 

По този мотив се обърнахме към Николов за коментар по случая. Той удостовери, че е предал видео записи, които са идентични с нашите , в прокуратурата. Николов описа:

„ На записите се вижда по какъв начин някогашен началник на Вътрешна сигурност паркира против ОДМВР-Бургас, стои известно време, прави маневра и обръща колата. Влиза в отсрещния магазин и отива в него, с цел да си пазари. Аз първи подадох тъжба против него. Когато го мярнах нищо не ме учуди, само че двама негови чиновници се зачудиха, защото, по техните думи, той бил под карантина. Те ще свидетелстват. Когато писах жалбата споделих, да се извърши инспекция, защото той е бил на работа по това време. Посочвам в жалбата си двамата негови чиновници, които са го видели. Прокуратурата изобщо не ми обърна внимание. “

По думите на нашия източник оправданията на прокуратурата да не извършат инспекция са били, че на записите не е Иванов, а синът му . Двамата обаче имат основни разлики – синът е с къса коса и е невисок, а бащата е с дълга и е висок. Мъжът от видеото е висок с дълга коса, само че на този стадий не може да се твърди, че става въпрос за Иванов, защото не се вижда добре от записите. Източникът ни загатна и че синът на Мирослав Иванов работи в бургаската прокуратура, само че не знае каква служба заема.

Николов подава сигнал до Районна прокуратура-Бургас , а тя отхвърля да образува наказателно произвеждане от 11 август 2022 година. Той подава тъжба против решенията на прокуратурата, само че оттова показват, че няма да прегледат жалбата , с което всичко завършва.

В жалбата Николай Николов показва противоречие с постановлението , че същото е незаконосъобразно, защото осъществената инспекция е непълна и необективна и прокурора погрешно е тълкувал обстоятелствата.

Съмненията на Николов са, че инспекцията е била осъществена от неговите близки и по тази причина не му е повдигнато обвиняване на Иванов .

От п рокуратурата изпращат отговор на Николов:

„ Разгледана всъщност, жалбата се явява неоснователна. Видно от откритата по преписката фактическа конюнктура с изключение на изказванието на Николай Николов от Бургас, че поставеното под карантина лице Мирослав Иванов е нарушил предписаните му ограничения и е напуснал жилището, в което е подложен под карантина, не откри нито едно доказателство в тази тенденция. Не е сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент. Не почитам, като неоснователна жалбата от Николай Николов. “

Бившият служител на реда Николай Николов стана прочут с това, че разкри. Той твърди, че има подозрения, че бургаските полицейски чиновници са забъркани в незаконна скица за регистрация на първокласни крадени коли . Той разказа в детайли метода, по който е действано, както и бездействието на самата полиция. 

Мирослав Иванов от „ Вътрешна сигурност “ нашумя със на работните им места по време на дежурство.

От Искра.бг принуждаваме зад това, че жителите би трябвало да алармират за нередности , а институциите да работят за разрешаването им. През последните години обаче избрани персони си построиха доверени лица, помагащи им при осъществени нарушавания. Моделът би трябвало да се промени и законите да са ползват еднообразно за всички .

От медията оставаме отворени за всички наранени страни в проблема да се изкажат.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР