Съдбата на третия мандат ще се реши днес от 14

...
Съдбата на третия мандат ще се реши днес от 14
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Съдбата на третия мандат ще се реши на Позитано, в аванс няма как

" Съдбата на третия мандат ще се реши през днешния ден от 14 часа на " Позитано " 20 ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

" В задатък няма по какъв начин да ви дам нищо, в нашата партия решенията не се взимат по този начин, изчакайте още няколко часа. Ние сме поредни, споделили сме за какви политики се борим, продължаваме да отстояваме позиции. А какво ще стане с мандата, ще се реши на Националния съвет ", добави тя.

Нинова разяснява, че всевъзможни други изявления от депутати на Българска социалистическа партия и социалисти би трябвало да се поясняват като персонални отзиви. По-рано през днешния ден такова изрече националният представител Явор Божанков, който обаче не е член на партията. Той моли Българска социалистическа партия да не бави мандата, с цел да не я обвинят в избирателен пиар.

Нинова обаче уточни кой е отговорен, че третият мандат се провали - Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ.

" Вчера скандалното държание на трите партии на митинга демонстрират едно - не желаят постоянен кабинет, не желаят болшинство за актуализация, не желаят да работят в почивните дни, с цел да приемем бюджета. Какво можем да създадем в този миг? ", попита риторично лидерката на социалистическата партия, като напомни, че групата има единствено 36 народни представители.

" И насреща си имаш безусловно без причини " не, не и не ". Доброто беше да се съберем и да създадем ето това, неприятното е, че не се случи по тяхна виновност ", добави тя.

" И в този момент ще имаме стотици оферти сред първо и второ четене, които не са обезпечени с гласове. Може и актуализацията на бюджета да не мине. До това се стига, когато си безконтролен. Ще опитаме до последно да се реализира единодушие, в случай че ще се наддава просто тъй като се задават избори, няма да успеем ", разяснява Нинова идната актуализация на бюджета.

Социалистите показаха пред медиите в Народното събрание своите съответни оферти сред двете четения. Сред тях е предлагането мярката 60 на 40 да бъде сменена от такава 80 на 20, както и компенсацията за майчинство да се вдигне до размера на минималната работна заплата от 650 лв.. В момента то е 380 лв.. Българска социалистическа партия предлага още 54 млн. лв. да бъде нарастването на прехвърлянето към общините по искане на националното съдружие.

Нинова акцентира, че всяко предложение на социалистите е направено след точни планове и не усилва недостига. Средствата е планувано да се обезпечат за сметка на отпадането на 13 млн. лева, планувани в актуализацията на служебния кабинет за КЕВР, с цел да се покрият техни задължения по каузи, по които комисията е била наказана поради свои дейности.

Наред с това Нинова орязва и 7 млн. лева, планувани за бонуси за членовете на КЕВР, които, по думите й, и без друго получават приблизително по 5000 лева заплата. Пари за предложенията на социалистите могат да дойдат и от орязването на 16 млн. лева за покупка на още ваксини, защото, съгласно нея, страната ни има задоволително ресурси до края на декември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР