Съдът в Мездра призна за виновни подсъдимите Ангел И. и

...
Съдът в Мездра призна за виновни подсъдимите Ангел И. и
Коментари Харесай

Осъдиха трима пишман крадци на проводници, подпалили ел. табло

Съдът в Мездра призна за отговорни подсъдимите Ангел И. и малолетните Ивчо Н. и Цветко Н. за незаконно заличаване на непозната движима движимост, оповестиха от прокуратурата.

На 7 април 2017 година тримата подсъдими се събрали в дома на единия от тях в с. Елисейна, където пили бира. По време на диалога те решили да отидат до парцела на компания „ Г. “ и да извършат кражба на електрически проводници, които по-късно да продадат като боклук.

Тръгнали към 19:30 ч., когато се стъмвало, като взели със себе си дребна секира, с която да пресекат кабелите. Насочили са към таблото покрай пътя и към другото, инсталирано на бетонна стена. Започнали да хвърлят камъни по тях, като задачата им била да провокират късо съединяване, след което да отрежат кабелите и да ги вземат. В един миг обаче, едно от таблата гръмнало и се запалило. Тримата причинители се изплашили и побягнали.

Охранителите от прилежащ обект видели три волтови дъги, които се образували над парцела на компания „ Г. “ и незабавно пристигнали на мястото, откъдето горяло. В светлината на фаровете на автомобила забелязали три лица да се отдалечават в посока река Искър, след което съобщили за протичащото се на ръководителя на компанията.

При осъществения оглед на местопроизшествието са били открити уврежданията – унищожено захранващо табло и развалени други две - електромерно и командно. Общата стойност на вредите възлиза на 720 лв..

Разследващите органи са открили причинителите на закононарушението, които са се признали за отговорни и изразили страдание за стореното от тях.

С присъда на Мездренския областен съд на Ангел И. е наложено наказване от четири месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим на изтърпяване. Непълнолетните все още на действието Ивчо Н. и Цветко Н. са наказани на пробация, включваща наложителна регистрация по сегашен адрес два пъти седмично и периодически срещи с пробационен чиновник за период от шест месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР