Съдът в Кюстендил отказа да пусне предсрочно на свобода осъден

...
Съдът в Кюстендил отказа да пусне предсрочно на свобода осъден
Коментари Харесай

Отказаха предсрочна свобода на осъден за убийство дървосекач в Радомир

Съдът в Кюстендил отхвърли да пусне предварително на независимост наказан за ликвидиране дървосекач. 27-годишният Христо Кочев изтърпява 4 година затвор за ликвидиране на сътрудника си дървосекач 44-годишния Филко Балкански от Пещера.

Кървавата драма се разиграла в Радомир на 21 януари 2017 година вечерта. Кочев водил клошарски метод на живот, а мъж от региона, който се занимава с дърводобив го присъединил към бригадата дървосекачи. Задължението му било да се грижи за конете, с които се прекарват трупите. Кочев работел без трудов контракт, защото нямал персонална карта и бил изцяло необразован. Мъжете от бригадата живеели в къща чартърен в Радомир. Заради падналия сняг работата в гората била прекратена и бригадата разпусната. В къщата останали единствено Христо и Филко, които нямало къде да отидат. Всеки ден при тях идвало момче, което им оставяло по 10 лв. за храна. Двамата постоянно се карали и биели. На 20 януари Филко отишъл да купува храна, само че се забавил и се върнал към 1 ч през нощта с две бутилки вино и един кроасан. Това ядосало Кочев и двамата се сбили. Филко напсувал Христо, който от своя страна взел дърво и почнал да удря Балкански по цялото тяло, до момента в който не му потекла кръв от главата. Оставил го да лежи и с вода напръскал лицето му. Завил го с одеяло и го оставил да спи. На сутринта открил, че по-възрастният му сътрудник е умрял.

Христо е задържан, а делото против него се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване и той получи 4 година затвор за това, че в положение на мощно неспокойствие, съзнателно е умъртвил Филко. Трябва да заплати и 70 хиляди лева кръвнина на майката на умрелия.

От 4-те години, в този момент му остават да излежи още 1 година и той изискал да го пуснат предварително. Предишният му шеф подсигурил, че отново ще го наеме на работа като секач. Според затворническата администрация обаче Христо не се е поправил задоволително. В общността заемал невисок обществен статус, като контактувал най-вече с лишени от независимост на неговото интелекутално равнище. Наказван е 4 пъти за сборичкване с други пандизчии, за оповестена гладна стачка и за прилагане на саморъчно изработен радиатор реотан.

Съдът реши, че няма задоволително доказателства за поправянето му и отхвърли молбата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР