Съдът в Добрич уважи като основателни исканията на Окръжна прокуратура–Добрич

...
Съдът в Добрич уважи като основателни исканията на Окръжна прокуратура–Добрич
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама мъже във връзка с убийство, извършено по хулигански подбуди

Съдът в Добрич почете като основателни настояванията на Окръжна прокуратура–Добрич за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двама млади мъже, привлечени към наказателна отговорност за ликвидиране по хулигански подбуди.

Д.Д. (21 г.) и К.П. (29 г.) са обвинени за осъществяването на закононарушение по член 116, ал.1, т. 11, прочие 1 от Наказателен кодекс и бяха арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. Престъплението двамата направили в дребните часове на 21 октомври 2022 година.

52-годишен мъж бил открит на улица в Добрич в безпомощно положение и макар напъните на лекарите умрял. Назначената съдебно-медицинска експертиза открила, че мъжът е станал жертва на тежко престъпно закононарушение. По тялото му били открити голям брой травматични увреждания.

В хода на следствието били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвинени към убийството, като станало ясно, че са го направили по хулигански подбуди и без да познават инцидентно срещнатия на улицата човек са му нанесли побой.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Определението на съда предстои на обжалване пред въззивната инстанция във Варна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР