Съдът реши, че Борисов е клеветник лъжец, това постанови съдът.

...
Съдът реши, че Борисов е клеветник лъжец, това постанови съдът.
Коментари Харесай

Йончева: Съдът реши, че Борисов е клеветник и лъжец

" Съдът реши, че Борисов е клюкар измамник, това постанови съдът. Тези реплики са казани пред камерите на националните малките екрани неведнъж в Бургас, Варна, по-късно бяха повторени пред националните медии от членове на ГЕРБ. " Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева по отношение на делото за клюка, което тя заведе и завоюва на първа инстанция против министър-председателя Бойко Борисов.
Йончева посочи, че присъденото обезщетение ще бъде обещано за щедрост . Трябва обаче то да бъде доказано дефинитивно.
" Тази присъда демонстрира, че политиците в България нямат право и не могат да си разрешат да лъжат, без значение дали става дума за предизборна акция. Защото той позволява, че в акция може да се лъже. Затова всички ние би трябвало да търсим своите права в съда, с цел да не може повече тази страна да бъде ръководена по този метод ", сподели още Йончева в изявление за bTV.
Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че не знае дали Борисов ще апелира присъдата и посочи, че за клюка в Германия се планува затвор до 2 години.
Припомняме, че На 17 май Софийски областен съд се произнесе по делото (№ 18039/2017), заведено от Елена Йончева против Борисов, с решението министър председателят да заплати 5000 лв. поради отправяне на погрешни изказвания т.е. клюки. Борисов беше оповестил на висок глас, че Йончева е получила милиони от държавната телевизия, с цел да прави филмите си. А точният откъс на премиера, поради който е наказан, е следният: " Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати " и " бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - министър председател тогава ". Йончева е желала обезщетение 20 000 лв., само че съдът е решил, че 5000 са задоволителни.
В коментар за изявлението на Таско Ерменков за възможното замърсяване на водата в София Йончева сподели: " Българските политици не би трябвало да употребяват Фейсбук в своя разговор с институциите... Той е задал въпрос от своята персонална страница дали това е правилно. Понякога политиците и депутатите подхващат такива стъпки, тъй като хората не имат вяра в институциите и по тази причина се стига до това и е много ужасно. "
Тя напомни, че в " продължение на месеци се криеше, че водата в Хасково е нечиста с уран. Все още тази вода е неразрешена за пиянство и за прилагане за битови потребности. В същото време страната не дава отговори с какво е нечиста. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР