Съдът отмени решението на Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата,

...
Съдът отмени решението на Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата,
Коментари Харесай

ВКС отмени решението за промяна на приватизационния договор на Пароходство БМФ

Съдът анулира решението на Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, с което се позволява смяна на приватизационния контракт на " Български морски флот " и Агенцията за приватизация. Собственикът на БМФ Кирил Домусчиев сподели за " По света и у нас ", че не може да разяснява решението преди да се запознае с претекстовете на съда.


Върховният касационен съд (ВКС) анулира решението на Арбитражния съд при Българската комерсиално промишлена палата, с което се разрешава смяна в приватизационния контракт на Параходство " Български морски флот ". Това демонстрира информация в деловодната система на съда. Според решението притежателят на БМФ би трябвало да заплати на Агенцията за праватизация и следприватизационен надзор над 2 млн. лв. - разходи по водените производства.

Собственик на параходството е компания следена от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Пред " По света и у нас " Кирил Домусчиев сподели, че не може да разяснява решението на съда преди да се е срещнал с претекстовете му.

В началото на годината Арбитражният съд при БТПП позволи, че договорът за приватизация на БМФ може да бъде изменен, тъй че новият притежател да поддържа по-малък тонаж на корабите. От сдружението тогава обясниха, че това се постанова поради икономическата конюнктура, която не разрешава сдружението да работи сполучливо при задължението за корабите и личния състав.

Параходството беше приватизирано през 2008 година Тогава германско-българският консорциум " Кей Джи маритайм шипинг " заплати за БМФ 440,1 млн. лв.. По-късно компанията стана напълно българска благосъстоятелност. Според условието на приватизационния контракт, БМФ трябваше да поддържа избран тонаж на корабите, както и да има средносписъчен плавателен състав от 2360 души. Инвестициите в компанията трябваше да бъдат близо 780 млн. лв..

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и с него се връща разглеждането на проблема в Арбитражния съд към БТПП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР