Съдът отказа на Евелин Банев-Брендо да излежава в България, наложените

...
Съдът отказа на Евелин Банев-Брендо да излежава в България, наложените
Коментари Харесай

Съдът отказа на Евелин Банев-Брендо да излежава у нас присъдите от Италия и Румъния

Съдът отхвърли на Евелин Банев-Брендо да излежава в България , наложените му ефикасни присъди за наркотрафик в чужбина. Той бе осъден с 20 години затвор в Италия и 10 година в Румъния. 

Отказът е на тричленен състав на Апелативен съд-София , който напълно потвърждава разпореждането на Софийския градски съд , оповестяват от пресцентъра. 

Апелативните магистрати показват, че настояването на Банев да излежава присъдите си тук може да се преглежда единствено в случай че той се намира на територията на страна-членка на Европейски Съюз, защото е обвързвано с налагане на ефикасни присъди в границите на тези страни.

Според формалните данни, Банев се укрива след произнесената у нас 6-годишна ефикасна присъда по отношение на него. В тази връзка през 2018 година той е бил разгласен за общодържавно търсене , а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е с Червена бюлетина и за интернационално търсене и краткотрайно задържане за екстрадиция за Република България при положение, че се открие на територията на която и да е страна - членка на МОКП Интерпол.

Междувременно наказаният е бил открит в Република Украйна. Той е бил арестуван там от 08.09.2021г. до 21.09.2021г., когато е бил освободен с решение на съда с оглед добито от него в това време украинско поданство. След това местонахождението му е незнайно.

От по този начин събраните данни апелативните магистрати вършат извод, че Банев не се намира на територията на Р. България , още повече че при първото негово легално влизане на територията на България, следва да е арестуван в действителност и отведен на място за изтърпяване на наказването „ отнемане от независимост “ по влязлата в действие присъда на Софийския градски съд.

По тези аргументи молбата на Банев е неприемлива , а производството по нея се приключва.

Определението на САС е дефинитивно и на предстои на обжалване и митинг. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР