Съдът остави в ареста тримата пловдивчани обвинени в пране на

...
Съдът остави в ареста тримата пловдивчани обвинени в пране на
Коментари Харесай

Обвиняемите в пране на пари и търговия с маратонки-менте остават в ареста

Съдът остави в ареста тримата пловдивчани упрекнати в пране на пари и търговия без единодушието на притежателите на международни марки маратонки. Схемата е работила в продължение на три години, а в основата ѝ са били двама братя и родителите им, стана ясно в правосъдната зала. Единият от двамата мъже към момента се търси.

Според отбраната той е в Турция, където се лекува детето му.

Имитациите на маркови маратонки са били продавани онлайн през няколко уеб страницата, а облагата е била влагана в строителството на обилен обреден дом и скъпа четириетажна кооперация без всевъзможни документи в пловдивския квартал "Столипиново “. Доказаните досега изпрани средства надвишават 700 000 лева

Стока за 600 000 лева е открита при разбиването на скришен склад, маскиран зад стена на магазин за обувки, от който са изпращани онлайн поръчките. В залата стана ясно още, че е в схемата са вербувани и две "мулета “. Това са били обществено слаби хора, които са се подписвали като изпращачи в спедиторската компания и са получавали сумите от продажбите при натрапен платеж.

"Престъпленията са тежки от гледна точна на закона и продължителна във времето активност. Незаконна активност траяла от 2018 година досега на задържането. Предвид високата социална заплаха както на закононарушенията, по този начин и на обвинените лица, които са свързани между тях, доколкото имат близки родствени връзки, обвиняването смята, че съответната мярка по отношение на тези лица на този стадий от следствието е точно "задържане под стража “. Разбира се, ние сме в доста ранен стадий на следствието, ще се събират още доказателства, ще се търси съпричастност и на други лица към разследваната незаконна активност, в случай че такива лица се открият или такава незаконна активност се откри и по отношение на други лица, те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност ", съобщи Мария Стоянова от Окръжна прокуратура - Пловдив, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР