Съдът остави в ареста петимата обвиняеми по случая с край

...
Съдът остави в ареста петимата обвиняеми по случая с край
Коментари Харесай

Задържаните след смъртта на 18 мигранти край Локорско остават в ареста

Съдът остави в ареста петимата обвинени по случая с край село Локорско с 18 натрупа на мигранти , заяви Българска национална телевизия.

Подсъдимите са Виктор Кузмов, считан за началник на проведената незаконна група, Тачо Тачев, Петър Янев, Атанас Атанасов и Християн Дунгаров. По време на гледането на ограниченията им за неотклонение стана ясно, че водачът на камиона Атанас Атанасов, помощникът му Християн Дунгаров и посоченият за началник на проведената незаконна група Виктор Кузмов са тримата съществени уредници на трафика на мигранти. Те са обезпечили построяването на тайниците, в които 18 души откриха гибелта си. Тримата са били подпомагани от Петър Янев и Тачо Тачев, който бил притежател на камиона единствено по документи. Според съда на този стадий има задоволително доказателства, че те са съпричастни към каналджийството.

Атанас Атанасов и Християн Дунгаров са упрекнати и за причиняването на гибелта на 18-те незаконни мигранти.
 Служители на Европол идват у нас да проверяват случая с 18-те мъртви мигранти
Служители на Европол идват у нас да проверяват случая с 18-те мъртви мигранти

Европейска комисия няма да промени позицията си за влизането на България в Шенген

Обвиняемите желаеха да им бъдат избрани по-леки ограничения за неотклонение и споделиха, че съжаляват за това, което се е случило. Останалите трансферират виновността на Виктор Кузмов като началник на групата. Показанията им на този стадий показва защитната теза, че са изпаднали в тази обстановка заради потребност от пари.

Християн Дунгаров изясни, че е оскъдно момче, което се грижи за болната си майка, израснал без татко и трябвало да заплаща наема на жилището си, поради което помагал на Атанасов.

в Гърция във връзка със случая може да се съгласи на доброволна екстрадиция. При това състояние може да бъде предаден на българските управляващи още до края на тази седмицата. В противоположен случай процесът по екстрадициярането му може да продължи два месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР