Съдът не уважи молбата на Йоан Матев за по-лека мярка

...
Съдът не уважи молбата на Йоан Матев за по-лека мярка
Коментари Харесай

След 7 месеца в ареста, обвиненият за убийството в Борисовата остава там

Съдът не почете молбата на Йоан Матев за по-лека мярка за неотклонение. Обвиненият за убийството в " Борисовата градина " остава в ареста.

Йоан Матев, упрекнат за ликвидиране по изключително непосилен метод на Георги Игнатов в " Борисовата градина " през 2015 година, остава в ареста, откакто съдът остави без почитание молбата му за смяна на мярката му за неотклонение " задържане под стража " в по-лека.

 Откриха убито 16-годишно момче в Борисовата градина
Откриха убито 16-годишно момче в Борисовата градина

По тялото младежа са открити следи от прободни рани, оръжието обаче не е намерено

Според съда има заплаха Матев да извърши ново закононарушение или да се укрие , а събраните улики доказавали, че обвиненият е създател на действието.

Съдът показва като доказателство телефонна връзка и интернет трафик, открити от мобилна клетка, които по време съответстват със записите от камерите, където е открито бягащо лице. Свидетелските показания на съучениците на Матев показват характерни негови белези, които водят до извод, че сниманото лице на камерите е той. Също по този начин съучениците му свидетелстват, че след действието е видян в тоалетните на учебното заведение да се преоблича. Свалени са и всичките му фотоси от профил в обществената мрежа.

Преподавателите от учебното заведение свидетелстват, че дълго време след действието Матев не е посещавал учебно заведение.

По показания на брат му Марсел Матев той е признал пред него, че е направил ликвидиране, пробвайки се да ограби жертвата. По същите тези показанията е открит нож, който е даден за ДНК разбор, само че не е открита връзка с обвинения. Тройната съдебно-медицинска експертиза открива опция за потребление на ножа от Йоан Матев.

Защитата на обвинения изиска смяна на мярката в по-лека, защото са минали към този момент 7 месеца и 17 дни от налагане на мярката за неотклонение и той не е бил необходим на органите на следствието.

Според отбраната в делото не се съдържат доказателства, че Матев е създател на действието. Доказателствата били косвени, а правосъдните експертизи не са открили ДНК следи или кръв от обвинения.

Според отбраната и свидетелските показания на съучениците на Йоан Матев не са безапелационни, че бягащото лице от камерите е той.

Йоан има чисто правосъдно минало и не е престъпно проявен, аргументира настояванията си отбраната. Тя изиска да се промени мярката, с цел да може лицето да продължи образованието си. Матев също изиска по- лека мярка, с цел да приключи образованието си.

От прокуратурата желаеха да се удостовери наложената мярка. Според тях доказателствата водят до извода, че Йоан Матев е причинителя на убийството.

Решението на съда предстои на обжалване пред САС.

Припомняме, Йоан Матев беше упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР