Съдът наложи мярка "задържане под стража" за 19-годишните Е.Й. и

...
Съдът наложи мярка "задържане под стража" за 19-годишните Е.Й. и
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двама младежи, отвлекли и пребили мъж в Своге

Съдът наложи мярка "задържане под стража " за 19-годишните Е.Й. и П.М., които са привлечени към наказателна отговорност по досъдебно произвеждане, водено за незаконно отнемане от независимост и изнудване.
В хода на следствието са събрани доказателства за това, че от 4 до 13 часа. на 1 януари т.г. 21-годишният В.Д. е бил срещу волята му държан в къща в Своге. Спрямо него било упражнено принуждение - нанесени удари с юмруци и с железна водопроводна тръба, както и завързване с кабел, се споделя в информацията.
Майката на потърпевшия е изнудвана за пари и заплашвана с убийството на сина й. Изплашена от случилото, се дамата предала сумата от 100 лв. в региона на жп гарата в града.
Извършителите на закононарушенията са били открити и арестувани. С разпореждане на прокурор в Районна прокуратура-Своге Е.Й. е притеглен в качеството на обвинен за незаконно отнемане от независимост и изнудване, а съучастникът му П.М. - за изнудване.
В съвещание по разглеждане на настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение по отношение на Е.Й. и П.М., съдът одобри доводите на държавното обвиняване за съществуване на обосновано съмнение за авторството на осъществените закононарушения, се споделя в известието.
Определението на съда за взетите ограничения за неотклонение може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР