Съдът на Европейския съюз анулира включването на руските милиардери Михаил

...
Съдът на Европейския съюз анулира включването на руските милиардери Михаил
Коментари Харесай

Съдът на Европейския съюз отмени санкциите срещу двама руски милиардери

Съдът на Европейския съюз анулира включването на съветските милиардери Михаил Фридман и Пьотр Авен в санкционния лист на Европейския съюз.

" Съдът счита, че нито една от аргументите, посочени в първичните актове, не е задоволително обоснована и че затова включването на господин Авен и господин Фридман във въпросните описи не е целесъобразно ", се споделя в изказване на основания в Люксембург съд.

В обосновката на рестриктивните мерки на Европейски Съюз се показва, че Фридман " е взел участие в опитите на Кремъл да анулира глобите на Съединени американски щати, наложени за противопоставяне на нападателната политика на Русия против Украйна " и " интензивно е подкрепял материално или финансово и се е облагодетелствал " от водачите, виновни за анексирането на Крим и " дестабилизирането на Украйна ".

Фридман, един от съоснователите на инвестиционния конгломерат " Алфа груп ", и Авен, който го оглавяваше до март 2022 година, живеят в чужбина и отхвърлят да са в топли връзки с Кремъл.

Решението на Съда бе гневно разкритикувано от Иван Жданов - шефа на съветския Фонд за битка с корупцията на починалия опозиционер Алексей Навални.

" Отмяната на глобите против Фридман и Авен - това е просто приказен срам и неуспех на цялата европейска санкционна политика ", разгласи той в Х.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР