Съдът издадедвугодишна присъдаза мъжа,, следнегови публикации в интернет, критикуващи инвазията

...
Съдът издадедвугодишна присъдаза мъжа,, следнегови публикации в интернет, критикуващи инвазията
Коментари Харесай

„Дискредитиране на руската армия“: 2 години затвор за бащата, чиято дъщеря бе отнета заради антивоенна рисунка

Съдът издадедвугодишна присъдаза мъжа,, следнегови изявления в интернет, критикуващи нашествието в Украйна, оповестяват от Си Ен Ен.

Алексей Москальов е упрекнат в " дискредитиране на съветската войска " и е под домакински арест в Тулска област, откакто е упрекнат в неведнъж издание на антивоенни изявления.

Според обвинителния акт Москальов, " употребявайки персоналния си компютър, е разгласил на страницата си в обществените мрежи изказвания под формата на текстово-графични изявления, дискредитиращи Въоръжените сили на Руската федерация ", оповестява съветската държавна осведомителна организация РИА Новости.

Един от постовете на Москальов гласи: " Армията на Русия. Потисниците към нас ", съгласно съда, представен от съветския самостоятелен новинарски уебсайт Mediazona.

През април предходната година 12-годишната щерка на Москальов - Маша, по време на час по изобразително изкуство е нарисувала картина на съветски ракети, изстреляни по украинско семейство, и е написала " Не на войната " и " Слава на Украйна ", съгласно Mediazona.



Впоследствие управлението на учебното заведение се е обадило в полицията.

На 30 декември домът на Москальов е претърсен по отношение на неведнъж " дискредитиране " на съветската войска въз основа на негови мнения в обществените мрежи.

Прокурорите са поискали две години затвор за Москальов, съгласно РИА Новости. Москальов пледира почтен, само че не се явил на чуването си в град Ефремов във вторник.

След като при започване на този месец Москальов беше подложен под домакински арест, Маша, която той отглеждаше самичък, беше настанена в дом за сираци. РИА Новости заяви, че местонахождението на майката на Маша е незнайно.

Във видеоклип, оповестен от самостоятелния съветски канал SOTA, юристът Владимир Билиенко демонстрира някои от рисунките на Маша за татко ѝ.

" Имаше писмо за татко й. В края му има огромно сърце и надпис " Татко, ти си моят воин ", сподели Биленко.

Според ръководителя на комисията за малолетни и малолетни в Ефремов, Светлана Давидова, фамилията е било " в превантивния лист на фамилиите в обществено рисково състояние " от май предходната година.

Александър Брод, член на Съвета по правата на индивида, съобщи, че Москальов не е изпълнявал отговорностите си като татко, съгласно РИА Новости, като добави, че Маша не е посещавала учебно заведение в продължение на една година.



Говорителката на съда Олга Дячук съобщи, че на Москальов са дадени две години в наказателна колония, заяви РИА Новости.

" Москальов трябваше да бъде арестуван в правосъдната зала, само че това не се случи, защото той избяга от домашния арест през нощта, съдът разгласи решението в негово неявяване ", сподели Дячук.

Съдът признава като смекчаващо виновността събитие, че Москальов има щерка на възраст под 18 години, само че прокурорът твърди, че закононарушението е осъществено по време на " специфичната военна интервенция " в Украйна.

Руската правозащитна група " Мемориал " съобщи, че " наказателното гонене на Москальов е стимулирано от политическите му възгледи и цели наложително преустановяване на гражданската активност на критиците на властта и заплашване на обществото като цяло ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР