Съдът е одобрил споразуменията, сключени между Окръжна прокуратура – Перник

...
Съдът е одобрил споразуменията, сключени между Окръжна прокуратура – Перник
Коментари Харесай

Само Преди Минути Съдът Се Произнесе За Един От Най-Страховитите Български Нарко Босове! Ето Присъдата!

Съдът е одобрил споразуменията, подписани сред Окръжна прокуратура – Перник и подсъдимите Стоян Кръстев и Димитър Димитров по обвиняване за нелегално държане на високорисково наркотично вещество в изключително огромни количества за разпространяване.

51-годишният, прочут по прякор Драгановеца, контактувал с престъпно проявени лица и такива, осъждани за разпространяване на опиати на територията на България и други страни на Европейски Съюз. Той е неведнъж осъждан, включително и от Областния съд Гьотинген в Германия. Последното му наложено наказване е „ Лишаване от независимост “ за период от три години, което Кръстев е изтърпял на 23.01.2011 година

Другият обвиняем по делото – 49 - годишният, по прякор „ Котарака “, е престъпно проявен.

През 2011 – 2012 година от профилираните служби била осъществена оперативна работа по отношение на лица, участващи в построен и работещ канал за трансграничен трафик на огромни количества наркотични субстанции. Сред тях бил и Стоян Кръстев. В хода на следствието бил открит механизмът на осъществяване на незаконната активност –транспортиране на хероин от Турция през България за страните на Европейски Съюз, посредством потребление на леки коли с построени в тях тайници. Те били предопределени за укриване на дрога, като за задачата били обшити с оловни листа, което затруднявало откриването им при потребление на рентген.

С цел документиране на процеса на връзка сред участниците в квалифицираната незаконна скица, както и методът на преместване, снабдяване и предпазване на наркотичните субстанции, по отношение на Драгановеца и Котарака били употребявани специфични разследващи средства.

На 23.11.2012 година сред двамата подсъдими се състояла среща в Перник, по време на която лекият автомобил на Димитров бил вкаран за половин час в гаража в дома на Кръстев на ул. „ Владислав Граматик “. Около 19 ч. Димитров потеглил със същия автомобил в посока към българо-турската граница и напуснал територията на страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново.

При провежданата след това връзка сред тях той уведомил Кръстев, че осъществил срещата, поради която подхванал пътуването – доставяне с хероин.

Ден по-късно Димитров се върнал в България със същото транспортно средство. На 26.11.2012 година подсъдимите още веднъж се срещнали пред дома на Кръстев в Перник. Автомобилът на Димитров бил вкаран в гаража, двамата били вътре, като затворили ролетната врата. Около 17 ч. чиновниците на ГДБОП – Министерство на вътрешните работи проникнали в гаража и направили инспекция на място. Лицата и колите били откарани на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Калотина за инспекция с мобилен рентген, при която било открито съществуване на празнина сред облегалките на задните седалки и багажника. Това бил особено приспособен тайник, облицован с оловни листа. При свалянето на седалките били открити седемдесет пакета, облепени с кафяво тиксо. Според физико-химическата експертиза, съдържащо се в тях прахообразно вещество, съставлява хероин. Общото му количество е 34,45606 кг, на стойност 3 101 045.40 лв..

При претършуване в парцела в с. Лесковец, в къща, намираща се в двора на стопанска сграда – някогашна птицеферма, употребена от Кръстев, били открити нелегално държани муниции – 50 бойни патрони диаметър 22LR, създадени в България.

До приключването на наказателното произвеждане против Кръстев и Димитров се стигнало след възлагане на правосъдна поръчка на управляващите в Германия и осъществяване на Европейска заповед за арест. Обвинителният акт против тях е бил импортиран в съда от Окръжна прокуратура – Перник през юли 2017 година Подсъдимите са се признали за отговорни за осъщественото от тях закононарушение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР