Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районната прокуратура в Дупница

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районната прокуратура в Дупница
Коментари Харесай

Взривилите банкомат в Сапарева баня влизат в затвора за 6 месеца


Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районната прокуратура в Дупница и отбраната на четирима подсъдими, направили в съучастничество кражба на пари от банкомат в Сапарева баня, оповестиха от прокуратурата.

Четиримата подсъдими са се признали за отговорни за осъществените от тях закононарушения. На всеки от тях е несъмнено наказване от по шест месеца „ отнемане от свобода” при първичен общ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от закононарушението са възобновени.

На 9 ноември предходната година, към 3.20 часа, трима мъже лишават касета с 8700 лв. от банкомата. Те се пробват да лишават и други касети с над 17 000 лв., само че не съумяват заради интервенция полицията.

Четвъртият обвиняем е взел участие в незаконното действие като помощник. Той обезпечава кола, с която било осъществено закононарушението.

Кражбата била осъществена посредством взривяване на вратата на АТМ устройството на банка. Освен банкомата, унищожени били и други непознати движими движимости - фасадна витрина с врата, окачен таван, тапети, осветителни тела. Общата стойност на вредата възлиза на 21 280,58 лв..

За осъществяване на закононарушението било употребявано непознато моторно транспортно средство - лек автомобил „ БМВ Х5”, което по-рано било откраднато от квартал „ Овча купел” в София от притежателя му. Крадците поставили на колата регистрационна табела, издадена за друго транспортно средство. Подсъдимите предизвикали на непознатия автомобил повреди на стойност 2900 лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР