Съдържание:ЩастиеЗагуба на теглоПоддържане на тялотоПовишават енергиятаНамален риск от хронични заболяванияПо-красива

...
Съдържание:ЩастиеЗагуба на теглоПоддържане на тялотоПовишават енергиятаНамален риск от хронични заболяванияПо-красива
Коментари Харесай

Ползи от ежедневните упражнения

Съдържание:

ЩастиеЗагуба на теглоПоддържане на тялотоПовишават енергиятаНамален риск от хронични заболяванияПо-красива кожаПодпомагат работата на мозъка  ежедневни извършения ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Физическата интензивност е потвърдено добър метод да поддържате добра форма - и физически, и душевен. Поддържането на ежедневна физическа интензивност освен ще усъвършенства общото положение на тялото ви, само че може даже да удължи живота ви.

Ето някои от изгодите от ежедневните извършения:

Щастие

Ежедневните извършения, изключително някои типове, потвърдено усъвършенстват настроението и ви оказват помощ да се борите с възприятието на тревога, високите равнища на стрес и депресивни положения.

Това е по този начин, тъй като чрез физическите извършения задействате тези елементи на мозъка, които контролират депресиите и напрежението. Предизвикват се промени в тяхната активност и повишение производството на хормони като серотонин и норепинефрин. И двата хормона са известни с помощното деяние при понижаване признаците на стрес.

Загуба на тегло

Според голям брой проучвания заседналият метод на живот и неналичието на физическа интензивност са едни от главните аргументи за напълняване, а оттова и за затлъстяването.

При извършения, преди всичко, вие изразходвате калориите, които сте поели. На второ място, упражненията спомагат да подпомогнете метаболизма си. Колкото по-бърз е метаболизмът, толкоз по-бързо ще изгаряте калории.

Поддържане на тялото

С годините мускулите и костите губят еластичността си. Упражненията ще ви оказват помощ да ги поддържате във форма чрез отделянето на специфични хормони, които спомагат за положителното асимилиране на питателните субстанции. Това, естествено, би трябвало да е съчетано с уравновесена диета, съобразена с интензивността на тренировките ви.

Също по този начин, тренировките от ранна възраст могат да оказват помощ да избегнете остеопорозата на по-късен стадий от живота си.

 изгоди от ежедневните упражения

Повишават силата

Повечето извършения покачват равнищата на сила в тялото. Според някои проучвания постоянните тренировки ще отстранен възприятието на изнемощялост и отмалялост за доста къс интервал от време. Трябва единствено да бъдете непрекъснати.

Намален риск от хронични болести

Доста постоянно се приказва, че неналичието на физическа интензивност води до развиването на редица заболявания. Те са разследване както от застоялия метод на живот, по този начин и от затлъстяването. Редовните тренировки водят до възстановяване равнищата на инсулин да вземем за пример, заздравяват сърдечните мускули и работят добре на цялата съдова система.

По-красива кожа

Когато равнищата на стрес и рискът от някои болести са ниски, а хормонът на щастието - висок, тогава вие се чувствате добре. Но освен от вътрешната страна. Кожата ви наподобява сносно, изчистена от дребните недостатъци, които се появяват при вреден метод на живот. Това е по този начин, тъй като постоянната физическа интензивност подкрепя производството на някои естествени антиоксиданти.

Подпомагат работата на мозъка

Ако специалността ви изисква непрестанна мозъчна активност, то тогава постоянната физическа интензивност е повече от наложителна. По време на извършения, сърдечната ви активност се усилва. Това значи, че се покачва притокът на кръв и О2 към мозъка ви. По време на извършения вие стимулирате мозъчните си кафези, които след това ще ви се отблагодарят с по-добра и бърза функционалност.

Има и други изгоди от упражненията, за които са извършени голям брой проучвания и за които могат да бъдат написани голям брой публикации. Важното е да запомните, че физическата интензивност оказва помощ на цялото ви тяло и усъвършенства качеството ви на живот. Спортувайте! Открийте това, което ви харесва и си определете дни и часове, в които да го практикувате.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР