Съдържание:Прогонване на мравките с вряла водаПрогонване на мравките чрез ароматни

...
Съдържание:Прогонване на мравките с вряла водаПрогонване на мравките чрез ароматни
Коментари Харесай

Как да прогоним мравките от дървото

Съдържание:

Прогонване на мравките с вряла водаПрогонване на мравките посредством ароматни билкиПрогонване на мравките посредством солИзползване на профилирани препарати за битка с вредители  Как да прогоним мравките от дървото

Няма по какъв начин да не сте чували приказката трудолюбив като пчеличка или пък трудолюбив като мравка. За разлика от пчеличките обаче, мравките могат да се трансфорат и във вредители по овошките или зеленчуците в градините ни. Те се хранят с растителните им сокове, а прогонвайки калинките от тях, в действителност приветстват за добре пристигнали листните въшки.

Тук ще ви предложим няколко метода да се справите с мравките, като въпреки и да ви изброим и много нападателни разновидности за битка с тях, не ви съветваме да ги избивате, а просто да прогоните мравките от дърветата.

Прогонване на мравките с вряла вода

Това напълно изрично е нападателен способ, който цели унищожаването на колониите от мравки. Подчертаваме, че не го предлагаме, а само изброяваме вероятните разновидности. Чрез изливането постоянно на вряла вода върху мравуняците, вие ще постигнете изцяло заличаване на мравките. Този способ обаче, като се изключи че е нападателен, е и много трудоемка задача, тъй като би трябвало да го прилагате всекидневно. Имайте поради, че мравките бързо усилват популацията си.

Прогонване на мравките посредством ароматни билки

 Прогонване на мравките с билки

Това е най-хубавият метод за битката с мравките, тъй като вие единствено ги прогонвате, само че не ги изтребвате. За тази цел можете или да засадите съответни билки, които отблъскват с аромата си мравките или просто да разпръснете към този момент изсушени листа от билките към овошките. Подходящи за тази цел са дафинов лист, култивиран чай, пелин, анасон, канела, вратига, мента и др.

Прогонване на мравките посредством сол

Поръсете със сол пътеките на мравките. Тя ще полепне по краката им и за тях ще е все едно са си поставили тежки ботуши, които едвам подвигат. Това би било извънредно неприятно за тях и те бързо ще се откажат от нахлуване над зеленчуците или овошките ви. Борбата с мравките ще бъде сполучлива.

Използване на профилирани препарати за битка с вредители

В състава на доста препарати за прогонване на мравки влиза боракс. Макар и натурален минерал, който съставлява прахуляк от борна киселина, той може да бъде мощно токсичен и за домашните ви любимци. Бъдете извънредно внимателни, в случай че в последна сметка не сте съумели по натурален метод да се справите с мравките. Безспорно е сполучлив способ за битка с тях, само че не и безвреден.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР