Съдържание:Подхранване с остатъци от треваПодхранване на почвата с плевелиПодхранване на

...
Съдържание:Подхранване с остатъци от треваПодхранване на почвата с плевелиПодхранване на
Коментари Харесай

Естествени начини за подхранване на почвата

Съдържание:

Подхранване с останки от треваПодхранване на почвата с плевелиПодхранване на почвата с биологичен боклук от кухнятаПодхранване с листа от дърветаПодхранване с останки от кафеПодхранване с черупки от яйца  компостирането е натурален метод за поддържане на градината

В последните години органичната градина става все по-популярна, а методите, които използваме за продукцията, са значими за нашето здраве и за здравето на планетата ни.

За да се присъедините към огромното семейство на органичното градинарство, прочетете нашите оферти за естествена тор. Те могат да се употребяват както за градината, по този начин и за саксиите. Някои от тях могат да бъдат направени вкъщи с подръчни средства.

Подхранване с останки от трева

Ако имате повърхност в градината, засадена с трева, ето ви и първият метод. След като окосите тревата, не я изхвърляйте. Използвайте я, с цел да я насипете към зеленчуците или при цветята. Предпазва от бурени. Богата е на азот, което е главно хранително вещество за множеството растения.

Подхранване на почвата с бурени

Много от плевелите, които се намират в градината ви са също богати на азот и надлежно съставляват прелестен метод да извършите своя лична тор. Как да стане това? След като оплевите, натрупайте плевелите в бездънен съд – кофа или буре и залейте с вода. Оставете седмица или две и полейте растенията си. Прекрасен метод да наторите по натурален метод.

Подхранване на почвата с биологичен боклук от кухнята

 естествено поддържане на почвата Снимка: Free-Photos/pixabay.com

Компостирането става все по-модерно у нас. А какво по-лесно от това да съберем остатъците от готвенето – обелките от разнообразни плодове и зеленчуци са ефектния метод да си набавим тор по натурален метод.

Компостът освобождава голям брой хранителни субстанции постепенно. Това значи, че може да торите единствено веднъж в годината или веднъж на две години. Компостът задържа влагата в почвата и е съвършеното позволение за дълги и сухи лета.

Подхранване с листа от дървета

Есента е хубав сезон, който обагря земята с най-различни цветове. Падането на листата обаче се трансформира в непрекъснато обвързване за вас. Вместо да ги събирате и изхвърляте, просто ги нахвърляйте в градината. Те са богати на минерали притеглят земните червеи и задържат влагата.

Освен да ги нахвърляте или да ги компостирате, може да ги смесите с почвата на растенията в саксии. Резултатът ще е плевел напредък и/или разцвет.

Подхранване с останки от кафе

Остатъците от кафе имат голям брой приложения в кухнята и градината като едно от тях е поддържане на почвата. Растения като домати и боровинки да вземем за пример се нуждаят от по-киселинна почва. Кафето ще помогне за това. Изсипете остатъците непосредствено върху почвата или ги смесете с вода и полейте. Ако изберете втория вид добра концепция е да накиснете кафето за седмица за оптимален резултат.

Подхранване с черупки от яйца

Варта постоянно се употребява за наторяване в градини, в които доминират растения, които не обичат киселинна почва. Вместо да купувате вар обаче, може да употребявате черупки от яйца за задачата. Те съдържат 93% калциев карбонат. Измийте ги, оставете да изсъхнат и начукайте. После разпределете на нужните места.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР