Съдържание:Масло от бергамотКедровото маслоМаслото от лайкаМасло от тамянМасло от лавандулаВалериановото

...
Съдържание:Масло от бергамотКедровото маслоМаслото от лайкаМасло от тамянМасло от лавандулаВалериановото
Коментари Харесай

Етерични масла за успокоение

Съдържание:

Масло от бергамотКедровото маслоМаслото от лайкаМасло от тамянМасло от лавандулаВалериановото маслоМасло от пачулиМасло от лимонова треваМасло от портокалМасло от мандаринаМасло от ментаМасло от маточина  Етерични масла ‹›  Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1 Препоръчано за теб:Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в160.00 лева.Виж ››

Често чуваме за тях, приказваме за тях, обичаме да ухаем на техния мирис, само че знаем ли какво са етеричните масла? По създание това са мощно съсредоточени екстракти от ароматния съставен елемент на цветя, дървета, билки. Естествените етерични масла имат лековит и успокоителен резултат върху човешкото тяло и могат да заменят доста медикаменти.

Ето кои са най-популярните етерични масла за утешение, които ще ви оказват помощ да се освободите от насъбрания стрес.

Масло от бергамот

Използването на това масло има сходно деяние като успокоителните. Помага при нервно напрежение, стрес, отстранява депресията, безпокойството.

Кедровото масло

Има успокояващо деяние, а също по този начин усъвършенства съня. Именно поради тези му свойства постоянно се употребява при хиперактивни деца. Нанесете го външно или капнете няколко капки върху спалното долни дрехи.

Маслото от лайка

Има мощно успокоително деяние: облекчава напрежението, отпуска и успокоява, оказва помощ при бодърствуване и е отличен избор в битката с тревога, свръхчувствителност, напрежение и стрес. Използва се за инхалации, аромалампи и вани или при масаж.

Масло от тамян

 Етерични масла за утешение

Извлича се от смолата, която се добивана от дърветата от жанр Boswellia чрез парна филтрация. От антични времена се употребява при молебствия и медитация, защото понижава възприятието на безпокойствие, боязън, отстранява умората и придава жизнеспособност. Също по този начин оказва помощ при бодърствуване и нощни страхове. Можете да го употребявате, както в аромалампи, по този начин и просто да капнете малко от него на спалното долни дрехи.

Масло от лавандула

То е извънредно мощен естествен антидепресант, защото миризмата на това етерично масло успокоява нервите и отстранява възприятието на отмалялост. Облекчава напрежението, безсънието, безпокойството и депресията. Маслото от лавандула може да се комбинира с други етерични масла. Използвайте го в аромалампа, с цел да ароматизирате стая, или просто поставете няколко капки върху възглавница.

Валериановото масло

Използва се за лекуване на бодърствуване, тревога, нервни разстройства и стрес. То е необикновено дейно в композиция с лавандулово масло, масло от пачули или борово масло.

Масло от пачули

Несъмнено ще ви помогне да се справите с депресията, да балансирате прочувственото си положение и да се преборите с възприятието на тревога. Ефектът зависи от количеството на употребяваното масло: при огромни дози оказва седативен резултат и успокоява нервната система, до момента в който при дребни количества дава прилив на мощ и сила.

Масло от лимонова трева

 Масло от лимонова трева за утешение

За да облекчат възприятието на безпокойствие, някои хора се насочват към ароматерапията, която включва потребление на етерично масло от лимонова трева. Вдишайте аромата или приложете върху кожата в композиция с базово масло. Това се счита за едно от най-хубавите масла за утешение.

Масло от портокал

Ароматът на този цитрусов плод поетично се назовава мирис на слънцето. Действието му е потвърдено от епохи. Маслото спомага за разпределяне и усмиряване на нервната система. Заедно с това облекчава възприятието на стрес и тревога. Може да се употребява както от деца, по този начин и от възрастни.

Масло от мандарина

Има прелестен и гальовен мирис. Често се употребява даже при хиперактивните деца, защото работи успокояващо. Помага при бодърствуване и отстранява ежедневния насъбран стрес денем, като успокоява нервната система.

Масло от мента

Ароматът има тонизиращо деяние, отстранява безпокойствие и депресията, а също дейно успокоява и релаксира. Подходящо е за потребление след извършения или друга физическа интензивност.

Масло от маточина

Има пресен и гальовен мирис, като дружно с това може да се комбинира с други масла, като да вземем за пример лавандулово масло, масло от лайка, масло от иланг-иланг и други. Подобрява съня, отстранява възприятието на безпокойствие, спомага за намаляването на напрежението и напрежението. Можете да го употребявате както в аромалампи, по този начин и за масаж.

Успокояващите етеричните масла са най-хубавите помощници в битката със напрежението и неприятното въодушевление. Поради своята непринуденост те няма да навредят на тялото, а единствено ще ви оказват помощ да се се справите с напрежението и умората, ще ви заредят със сили и сила. Все отново не забравяйте за самостоятелната нетърпимост и направете тест за алергия, в случай че употребявате маслото за първи път.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР