Съдържание:Маска с яйцеМаска с кисело млякоМаска с авокадоМаска с мляко

...
Съдържание:Маска с яйцеМаска с кисело млякоМаска с авокадоМаска с мляко
Коментари Харесай

Лесни и евтини домашни маски против бръчки

Съдържание:

Маска с яйцеМаска с кисело млякоМаска с авокадоМаска с мляко и какао  Лесни и евтини домашни маски срещу бръчки ‹›  Луксозна кутия за бижута и часовници Качество без компромис:Луксозна кутия за бижута и часовници54.00 лева.Виж ››

Всички желаеме да останем постоянно млади. Жените обаче поставят повече грижи за запазването на юношески тип от мъжете. Затова и козметичната промишленост е ориентирано точно към женската публика. Знаете, че кремовете срещу бръчки неведнъж са доста скъпи и неефективни. Но истината е, че природата го е измислила! Има естествени съставки, които може да комбинирате и да си извършите сами супер ефикасен, елементарен и доста прекрасен крем срещу бръчки.

Представяме ви няколко лесни и евтини домашни маски срещу бръчки.

Маска с яйце

Яйцето е превъзходен артикул, освен за изразходване, само че и за козметични потребности. Употребата му е необятно публикувана и в козметичната промишленост. Суровото яйце отлично подхранва кожата. Съдържанието на вода и мазнини в яйчените жълтъци спомагат за хидратацията, а богатият на протеини белтък стяга кожата. Яйчената маска ще отстрани фините бръчки и ще ви придаде юношески тип.

За задачата ви е нужно едно яйце. Разбийте го добре, а по-късно го нанесете по лицето. Изчакайте хубаво да засъхне. След това измийте лицето с хладка вода. И готово - имате чудесна домашна маска срещу бръчки.

Маска с кисело мляко

 Лесни домашни маски за лице

Бананите са цялостни с витами, които забавят стареенето на кожата. Доказано е, че бананът даже може да се оправи с по-упорити бръчки. Ползите на киселото мляко също са потвърдени.

За да си извършите тази маска срещу бръчки, ще се нуждаете от 1 банан, 1/4 кисело мляко (йогурт) и 2 супени лъжици мед. Смачкайте банана с вилица в купа, до момента в който добие кремообразна консистенция. Добавете киселото мляко и смесете доста добре. Накрая прибавете и меда. Разнесете маската на лицето си и оставете да престои сред 10 и 30 минути, или повече, в случай че желаете. После деликатно измийте лицето с хладка вода и го подсушете.

Маска с авокадо

Бръчките не се получават единствено вследствие на стареенето, а и поради дехидратацията на кожата. Затова, от една страна би трябвало да пиете доста течности, а от друга – да хидратирате кожата и извън. Маската срещу бръчки от авокадо и мед е съвършената за тази цел. Авокадото е богато на мазнини и витамини, които хидратират кожата. А дружно с меда, подтикват производството на колаген. И един съвет: в случай че затоплите меда, той ще проникне още по-дълбоко в кожата ви и ще свърши още по-добра работа.

За маската ви би трябвало ½ авокадо, 1 супена лъжица мед. Обелете авокадото и го нарежете на части. След това го смачкайте с вилица. Трябва да се получи гладка, кремообразна примес. Добавете 1 супена лъжица мед. След това разнесете сместа по лицето и изчакайте 15 до 30 минути. Измийте с хладка вода.

 Маски срещу бръчки

Маска с мляко и какао

Това е една от най-хубавите и най-лесните за подготвяне маски. Млечната киселина омекотява и спомага за отстраняването на мъртвите кафези, а неподсладеното какао на прахуляк хидратира кожата, само че освен – то я укрепва и я тонизира. Уверете се, че употребявате чисто, неподсладено какао на прахуляк. Що се отнася до млякото, предлагаме обезмаслено или 2% мляко, само че можете да изберете и други типове.

Ще ви би трябвало 1 чаена лъжичка какао и 2 супени неистини мляко. Смесете и бъркайте, до момента в който не се получи паста. Разнесете я по кожата си като употребявате дребни кръгообразни придвижвания. Изчакайте 5-10 минути и след щедро изплакнете с вода домашната маска срещу бръчки.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР