Съдържание:Кои са най-икономичните уреди за отопление през зимата? Вентилаторни печки

...
Съдържание:Кои са най-икономичните уреди за отопление през зимата? Вентилаторни печки
Коментари Харесай

Най-икономичните уреди за отопление през зимата

Съдържание:

Кои са най-икономичните уреди за отопление през зимата? Вентилаторни печки (духалки)Електрически конвектори невисок класМаслени радиаториЕлектрически конвектори висок клас на икономичностГазови конвектори  Най-икономичните уреди за отопление през зимата

Чувството за комфорт е комбинация от чувства, които варират според от индивида, метода му на живот и навиците му. Топлинният комфорт включва опазване на температурата в помещението и качеството на въздуха (ниво на мокрота на въздуха, непорочност и здравословност). Енергийната характерност на помещението дефинира размера на топлинните загуби. Когато знаем каква е енергийната характерност на постройката и сме наясно с топлинния комфорт, който желаем да реализираме, напълно естествено поражда въпросът по какъв начин да бъде осъществено това наше предпочитание.

Уредите за отопление, които се оферират на пазара могат да бъдат разграничени на три групи според от силата, която преобразуват за отопление (електрическа сила, твърдо гориво, газ ). Икономичност и висок коефициент на потребно деяние при другите уреди за отопление се реализира посредством автоматизирано ръководство на тяхната работа. Най-разпространеният способ за автоматизирано ръководство на тези уреди е посредством вграден термостат, които при постигане на заложената температура уредът изключва.

Като цяло, за реализиране на избрана температура на дадена повърхност, при равни други условия, са нужни едни и същи количества електрическа енергия, без значение от уреда, който я преобразува в топлота. Спестяването идва от методите на контролиране и поддържане на удобната температура, посредством включването и изключването на термостата.

Кои са най-икономичните уреди за отопление през зимата?

Вентилаторни печки (духалки)

Тези уреди са невисок клас на изгодност заради обстоятелството, че при тяхната работа силата, която употребяват е оптималната проектирана за уреда. Т.е. в случай че уредът е планиран за 2 kW, то той употребява тъкмо и единствено толкоз електрическа сила. Предимството на тези уреди е, че са мобилни, компактни, могат да се реалокират от помещение в помещение, както и бързо да затоплят съответните пространства. Подходящи са за офиси и дребни търговски обекти и жилища. Възможно най-евтиното решение за отопление през зимата.

Електрически конвектори невисок клас

Тези уреди са също с невисок клас на изгодност, само че при тях към този момент има два нагревателя, които могат да се редуват според от топлинните загуби. Подходящи са за неголеми жилищни пространства, които се населяват непрекъснато, офиси и търговски обекти. Изгодни са като цена, бързо затоплят.

Маслени радиатори

По енергийна изгодност се приближават до конвекторите. Но при тях има термосртат, който включва и изключва нагревателите, които загряват маслото в радиатора при постигане на избрана температура. Подходящи са основно за неголеми жилищни пространства за поддържане на непрекъсната температура. Недостатъкът им, е че изсушават въздуха, а преимуществото, че работят без вентилатор, който да събира прахуляк.

Електрически конвектори висок клас на изгодност

Това са конвектори, които с изключение на термостат имат вграден програматор, който разрешава включване и изключване на уреда в разнообразни часови зони, както и разнообразни дни от седмицата. Подходящи са за по-големи пространства, като офис и търговски здания.

Газови конвектори

Това са отоплителни уреди, които имат вградени температурни сензори, които наблюдават температурата в помещението. Загряват пространствата извънредно бързо. Подходящи са за по-големи жилищни пространства, индустриални и търговски обекти, офиси.  Висок клас уреди за утопление

Уредите за отопление, създадени в Скандинавските страни са с огромна преднина пред тези, създадени в други европейски страни, заради традициите и нововъведенията за решение на проблеми, свързани с икономичността и успеваемостта на работа.

Както можете да видите, изборът на отоплителен апарат зависи от доста индикатори, тъй че вие би трябвало да прецените съгласно вашите цели и благоприятни условия кое ще е най-изгодно за вашия случай. В последна сметка, не си коства да вземете супер пестелив, само че мощен апарат за малко помещение или на ниска цена дребен апарат за огромна повърхност като къща на село - те просто няма да правят нужната работа.

Важно е да знаем всичко това при обзавеждане на дома и ремонт на дома, с цел да планираме с какви нови уреди да се сдобием и по какъв начин да ги разположим.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР