Съдържание:Имам ли нужда диванът от покривало? Предимства и недостатъциФорми и

...
Съдържание:Имам ли нужда диванът от покривало? Предимства и недостатъциФорми и
Коментари Харесай

Как да облечем дивана

Съдържание:

Имам ли потребност диванът от було? Предимства и недостатъциФорми и размериМатериалиЦветовеПравила за асортимент  Как да облечем дивана

Меките комфортни мебели заемат централно място в дребната всекидневна или в просторна зона за отдих. Декоративното було за диван ще помогне да актуализирате интериора, да създадете топла домашна атмосфера.

Ефективният украсителен детайл се оправя със защитната функционалност, предпазвайки повърхността на дивана от щета и загуба на цвят. Начините за обличане на дивана са доста и разнородни, което може да ви затрудни да решите кой е подобаващ за вас.

Имам ли потребност диванът от було?

Фасадата на корпусните мебели е способна да устоя дълго време на отрицателни външни въздействия. За страдание повърхностите на меката мебел се износват доста по-бързо: под въздействието на ултравиолетовото излъчване цветовете на тапицерията избледняват, а самата материя губи първичния си искра и изискан.

Ако обичаният ви диван е в чудесно положение, не трябва да изхвърляте нещо толкоз комфортно и практично, можете сами да актуализирате износената тапицерия. Има няколко ефикасни метода да извършите това:

- Претапицирането на дивана е много постоянно срещан и трудоемък развой. Пълната замяна на тапицерията е невъзможна без помощта на експерти. По време на работата ще се наложи отчасти демонтиране на структурата, което е съвсем невероятно да се направи вкъщи. Диванът ще би трябвало да се занесе в работилницата, рискувате да останете за известно време без мека мебел;

- Шиенето на компактно було на дивана е най-удобният вид, който ви разрешава бързо да актуализирате старите мебели. Нови покривки на дивана, красиви нови детайли, сполучливо ще маскират всички съществуващи недостатъци на износената тапицерия. Този способ е доста по-опростен и по-икономичен, а декоративното було, основано със личните си ръце, ще стане предмет на специфична горделивост.

Предимства и дефекти

 Диван

Основните преимущества на покривалата от модерни материали са:

- изтънчен външен вид;

- приятна мека текстура;

- сигурност, хипоалергичност;

- дишане;

- добра хигроскопичност;

- издръжливост, резистентност на износване;

- синтетичните тъкани са леки и релативно евтини;

- не изискват специфични условия за грижи.

Недостатъците на декоративните покрития включват:

- способността да предизвикват алергии - най-често това се отнася за артикули, направени от овча или камилска вълна;

- трудност на грижите - скъпите деликатни тъкани изискват специфични професионални грижи;

- натрупват статично електричество - необработеният със специфичен състав синтетичен плат е мощно наелектризиран;

- при пране покривката диван може да се свие или да се деформира - тази функционалност би трябвало да се има поради при избора на материя.

Форми и размери

За да може декоративният текстил да пасне идеално по мярка, първо би трябвало да определите размера на меката мебел. Модерните модели дивани имат друга дължина на гърба, както и друга широчина и форма. За диван със общоприети размери е уместно универсално евро було от естествени или изкуствени материи за тапицерия.

Мебелите с огромни размери се нуждаят от надеждно, трайно покритие. Най-често употребяваните натурален памук и полиестер с добавка на еластан. Освен това е належащо да се намерения кой способ за закрепване е по-подходящ. Това могат да бъдат куки, копчета, клипсове или ластик.

Много по-трудно е да шиете калъф с ексцентричен дизайн, формиран от няколко елементи. За да няма огромни уплътнения на връзките на частите на дивана, би трябвало да се избере по-леко покритие, с цел да се основат меки връзки, които да не основават дискомфорт. За да извършите такова було, ще са нужни доста повече материали от нормално.

Текстилното защитно покритие за диван може да се състои от компактно платно, от зашити една за друга елементи или от обособени несвързани покривала. Ако мебелите са ситуирани не до стената, а в центъра на стаята, тогава задната страна също може да бъде затворена.

Не е наложително покривалото да обгръща целия диван или да е закрепено устойчиво. Понякога едно или няколко части плат, одеяла, възглавници, кожи и прочие, сложени красиво върху дивана и съчетани цветово с дамаската, могат да реализират мечтаният резултат за хубост и защита.

Например доста постоянно се слагат покривала единствено върху местата за сядане или хубав чаршаф се поставя повърхностно върху целия диван. Този вид е сполучлив, когато сте сигурни, че няма заплаха от интензивно разбъркване на покривалото да вземем за пример от домакински любим или дребни деца.

Материали

 Обличане на дивана

При обличането на дивана, би трябвало да знаете, че декоративните калъфи за дивани са направени от естествени или синтетични материали. Материалите, съдържащи повече от 80 % естествени първични материали, включват: вълна, памук, лен, бамбук.

Покривалата от цели скотски кожи наподобяват доста автентично. Коженото одеяло органично ще се впише във всеки интериор, основан в селски жанр. Това може да бъде селски, хижарски или еко жанр, който е извънредно известен през днешния ден.

Фините покривки от бамбук или евкалипт имат отлични антиалергични и антибактериални свойства. Меката повърхнина на материала обезпечава прелестно чувство за досег.

Изкуственият текстил - това е було, направено от акрил, микрофибър, руно или изкуствена кожа. Акрилните модели са много постоянни във формата, те няма да изгубят атрактивния си външен тип след огромен брой изпирания. Покривалото не избледнява, чудесно е за отбрана на меката мебел от замърсявания и изхабяване.

Леките рунови покривала са дишащи и се оферират в необятна гама от цветове. Надеждно покритие постоянно се употребява за украса на мебели в спалня или детска стая. Стилният аксесоар ще се трансформира в същинска украса в интериора на хола.

Цветове

Дизайнерите поучават да изберете текстура и цветова скица за покривката на дивана, която подхожда на общия жанр на стаята. Ако завесите са в светли пастелни нюанси, не използвайте тежки гоблени или покривала от четина. В този случай би трябвало да изберете леки сатенени или памучни калъфи.

В просторни стаи е допустимо да се употребяват разнообразни нюанси на текстил. За дребни пространства дизайнерите предлагат потреблението на спокойни неутрални цветове.

Покривалата, украсени с шарен пачуърк, са изключително известни в последно време. Старата техника за свързване на дребни ленти от разнообразни тъкани в едно цяло се назовава пачуърк. Ръчно направеното було ще се трансформира в неповторима украса за дивана.

Можете да добавите изисканост към стаята благодарение на було за легло, украсено с красиви флорални орнаменти или ярки флорални щампи или декоративното було, украсено с красиви геометрични шарки.

Правила за асортимент

Малки деца или домашните любимци могат да съсипят скъпото естествено було. В този случай най-хубавият вид ще бъде плътна синтетична тъкан. Покривало с еластична лента ще защищити тапицерията от появяването на разнообразни типове петна, повреди, остри нокти на животни.

Ако нямате терзания от интензивни дейности по съсипване на покривалото, то кожа, четина или елегантни плетени покривала биха изглеждали ужасно. Копринени, кашмирени или гобленови покривала са лесни за потребление, само че по-малко издръжливи от жакардовите или кожените.

Практичното було ще помогне за най-ефективна отбрана на тапицерията от повреди, ще удължи живота на меката мебел и ще сътвори удивителна атмосфера на топлота и уют в стаята. С помощта на неповторим артикул от плат е допустимо елементарно да облечете дивана - да измененията външния тип, цвета на дивана и да създадете неразделна органична комбинация в интериора.

Ако пък сте решили да сменяте дивана, разгледайте тези разгласи за дивани.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР