Съд във Франкфурт забрани на Юбър (Uber) да превозва пътници

...
Съд във Франкфурт забрани на Юбър (Uber) да превозва пътници
Коментари Харесай

Германия наложи поредно ограничение на дейността на "Юбър"

Съд във Франкфурт забрани на " Юбър " (Uber) да транспортира пасажери с персонален автомобил посредством резервации в мобилно приложение, като по този метод се не разрешава главната част от услугите на компанията в Германия, съобщи " Франс прес ".

Според съда платформата нарушава няколко правила от правото на конкуренция като медиатор сред неговите водачи и компании за коли чартърен.

Калифорнийската компания също така е била длъжна да изиска лиценз, защото е повече от елементарен медиатор и на процедура прави активност по наемане на коли, показват съдиите.

Според магистратите " Юбър " фактически работи като компания за наемане на коли. Тя се показва пред клиентите като снабдител на услуга, избира съответен водач и взема решение каква да бъде цената, прецизира съдът.

През 2015 година немски съд забрани на американската компания да употребява частни водачи със лични коли, само че без лиценз. За да заобиколи новата разпоредба, компанията употребява компании за коли чартърен, с цел да продължи да предлага услугите си в страната.

Шофьорите, които дават чартърен колите си без връзка с предприятието, ще могат продължат да оферират услугите си.

Съдът също така откри неспазване на регламента от водачите на " Юбър ", които са задължени да се връщат на мястото на домуване след всеки курс. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР